Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσκαρ ατυχίας και αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Όσκαρ ατυχίας και αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το θαύμα της πρόκρισης στους «16» του Europa League, αφού προηγήθηκε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο παγωμένο Λουζνίκι και στη συνέχεια έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς. Αντίθετα, η μπάλα δεν τον ήθελε και αυτό φάνηκε τόσο στο δοκάρι που είχε στο πρώτο μέρος, όσο και στο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι Ρώσοι στο τελικό 1-1 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 1-0 στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το θαύμα της πρόκρισης στους «16» του Europa League, αφού προηγήθηκε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο παγωμένο Λουζνίκι και στη συνέχεια έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς. Αντίθετα, η μπάλα δεν τον ήθελε και αυτό φάνηκε τόσο στο δοκάρι που είχε στο πρώτο μέρος, όσο και στο πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι Ρώσοι στο τελικό 1-1 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 1-0 στην Τούμπα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο «δικέφαλος» του Βορρά ήταν απολαυστικός, απόλυτος κυρίαρχος με μόνο αντίπαλο την τύχη. Αν είχε κι αυτή με το μέρος του, τότε η ΤΣΣΚΑ θα είχε βρεθεί από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Ίβιτς ο οποίος πλάσαρε και είδε τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Ακριβώς ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Σαλπιγγίδη στο 12′ και η προσπάθεια του Τσιρίλο στο 38′.

Κι όταν οι Θεσσαλονικείς κατάλαβαν ότι η μπάλα έπρεπε να πάει… λίγο πιο μέσα, η ατυχία ήταν και πάλι «σύμμαχός» τους. Στο 36′ ο Μουσλίμοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Ακινφέεφ εξουδετερώθηκε, αλλά το αριστερό του δοκάρι έκανε τη δουλειά του γκολκίπερ της εθνικής Ρωσίας!

Ο Σλούτσκι «κραύγαζε» από τον πάγκο προσπαθώντας να ξυπνήσει τους παίκτες του, που έδειχναν ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στην καθολική υπεροχή του ΠΑΟΚ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου (46′) ο εκπληκτικός συνδυασμός Γκαρσία-Βιεϊρίνια-Λίνο-Μουσλίμοβιτς και η προβολή του τελευταίου άφησε «άγαλμα» τον Ακινφέεφ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Προς τέρψιν των φίλων του ΠΑΟΚ, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά δεν επιβεβαιώθηκε. Αντίθετα, μάλιστα, η «θεά τύχη» που για μία ώρα αγώνα ήταν απέναντι στην ελληνική ομάδα, τής χάρισε απλόχερα το γκολ που ποθούσε.

Στο 67 ο Τσεπτσούκοφ (μόλις είχε μπει στο ματς στη θέση του τραυματία Ακινφέεφ) προσπάθησε να απομακρύνει, η μπάλα κόντραρε στον Μουσλίμοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα. Η πρόκριση παιζόταν πλέον «στα ίσια» για το τελευταίο 20λεπτο.

Η τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» πρόκριση χάθηκε στο 75′ όταν ο Σαλπιγγίδης με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ, μετά την παράλληλη μπαλιά του Ίβιτς. Και μετά από όλες αυτές τις ευκαιρίες, ένα στιγμιαίο λάθος γκρέμισε το μεγάλο όνειρο του ΠΑΟΚ.

Ο Τόσιτς μπήκε στην περιοχή, «τσίμπησε» τη μπάλα από τον Κρέσιτς και κέρδισε το πέναλτι. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε την εκτέλεση του Βάγκνερ Λοβ, η μπάλα βρήκε στο απέναντι (!) δοκάρι και στρώθηκε στον Ιγκνάσεβιτς που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 80′.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Διαγώνιο σουτ του Βάγκνερ Λοβ μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.

9′ Αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Μουσλίμοβιτς να κάνει την κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, δίνει αριστερά στον Ίβιτς, αλλά το διαγώνιο συρτό σουτ του Σέρβου πέρασε λίγο άουτ…

12′ Ο Ίβιτς μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε στο σημείο του πέναλτι όπου δεν ακολουθούσε κάποιος συμπαίκτης του και οι αμυντικοί της ΤΣΣΚΑ έδιωξαν αλλά όχι καλά και ο Σαλπιγγίδης που έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε το διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως δεν ήταν εύστοχος.

17′ Μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια από τον άξονα, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

18′ Κάθετη στον Λοβ από δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Κρέστιτς βγήκε γρήγορα και έδιωξε.

29′ Σουτ του Τόσιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

33′ Μακρινό σουτ του Λοβ, η μπάλα πέρασε άουτ.

36′ ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης γυρίζει στο ύψος της περιοχής στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος μέσα από την περιοχή πιάνει ένα σουτ-κεραυνό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ.

38′ Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία, οι αμυντικοί της ΤΣΣΚΑ διώχνουν αλλά πάνω στον Τσιρίλο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ που είναι σαφώς καλύτερος από την ΤΣΣΚΑ.

41′ Συνδυασμός του Λοβ με τον Νεσίντ, αλλά ο Κρέσιτς πάλι πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια τον κίνδυνο.

46′ Ο Τσουκαλάς από αριστερά στην περιοχή κάνει την συρτή μπαλιά προς την μικρή περιοχή, ο Μουσλίμοβιτς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και τσίμπησε την μπάλα αλλά αυτή πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

50′ Μπαλιά στον Νεσίντ μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το ξαφνικό σουτ αλλά ο Κοντρέρας έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

53′ Σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Ακινφέεφ μπλόκαρε πάνω στη γραμμή.

59′ Αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Βιειρίνια από αριστερά να βρίσκει τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο Ακινφέεφ βγήκε και μπλόκαρε και συγκρούστηκε με τον Έλληνα επιθετικό.

67′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ 0-1: Ο Τσεπτσούκοφ δίνει πλασαριστά στον Μπερεζούτσκι, ο οποίος γυρίζει πάλι στον Τσεπτσούκοφ υπό την πίεση του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος συνεχίζει την πίεση και στον γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ που στην προσπάθειά του να διώξει με γέμισμα, έστειλε την μπάλα πάνω στο Βόσνιο και στη συνέχει στα δίχτυα της ΤΣΣΚΑ.

75′ Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Έλληνας φορ δεν έκανε καλά την προβολή φάτσα στο τέρμα και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

78′ ΠΕΝΑΛΤΙ για την ΤΣΣΚΑ. Κάθετη στον Τόσιτς μέσα στην περιοχή και δεξιά, ο Κρέσιτς βγήκε να προλάβει την μπάλα αλλά δεν τα κατάφερε και ανέτρεψε τον παίκτη της ΤΣΣΚΑ.

80′ ΓΚΟΛ 1-1: Ο Βάγκνερ Λοβ εκτέλεσε το πέναλτι, ο Κρέσιτς έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και βρήκε την μπάλα, η οποία πήρε φάλτσα και χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, με τον Ιγκνάσεβιτς να ακολουθεί πρώτος τη φάση και με κοντινό πλασέ να ισοφαρίζει.

84′ Σέντρα του Τόσιτς από αριστερά, ο Λοβ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε τη εναέρια προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

89′ Διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη από τη δεξιά γωνία της περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.

90′ Βιαστικό σουτ του Αθανασιάδη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Λοράν Ντιαμέλ (Γαλλία)

Κίτρινες: Νέσιντ – Σαλπιγγίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Κρέσιτς.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ (66΄λ.τρ. Τσεπτσούκοφ), Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Τόσιτς, Κάουνα (62΄ Αλντόνιν), Νέσιντ, Λοβ (+90΄ Αλ. Μπερεζούτσκι).

ΠΑΟΚ (Μάλης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (87΄ Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024