Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξαφνικός «θάνατος» της ΑΕΚ στο 88 και πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου

Ξαφνικός «θάνατος» της ΑΕΚ στο 88 και πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου

Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανήκει στη Θεσσαλονίκη. Τόσο ο τόπος διαξεγωγής του όσο και οι πρωταγωνιστές έχουν σφραγίδα συμπρωτεύουσας, αφού και ο ΠΑΟΚ με «χρυσό» γκολ του Οκκά στο 88 πήρε το εισιτήριο από την ΑΕΚ και θα αντιμετωπίσει τον Αρη στις 17 Μαΐου.

26

Ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανήκει ολοκληρωτικά στη Θεσσαλονίκη. Τόσο ο τόπος διαξεγωγής του όσο και οι πρωταγωνιστές έχουν σφραγίδα συμπρωτεύουσας, αφού και ο ΠΑΟΚ με «χρυσό» γκολ του Οκκά στο 88 πήρε το εισιτήριο από την ΑΕΚ και θα αντιμετωπίσει τον Αρη στις 17 Μαΐου.

Οι Θεσσαλονικείς, στο πρώτο μόλις δίλεπτο της συνάντησης, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, όμως αρχικά ο Οκκάς δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Χιώτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στη συνέχεια, ο Κουκιέλκα από πλάγια θέση επιχείρησε σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την «κιτρινόμαυρη» εστία.

Επειδή όμως… η μπάλα τιμωρεί, στο 8ο λεπτό, η ΑΕΚ, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που είχε στο παιχνίδι, ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. «Δράστης» ο Μαλαδένης, ο οποίος μετά από μια «μίνι› επέλαση και δύο… κόντρες, δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να ανοίξει το σκορ (0-1) και να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα πάρα πολύ γρήγορα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για την ισοφάριση και λίγο έλειψε να την πετύχει στο 42ο λεπτό, όταν το σουτ του Γεωργιάδη έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χιώτης, αλλά και ένα λεπτό αργότερα, όταν και πάλι ο γκολκίπερ της ΑΕΚ είπε «όχι» στο σουτ του Μάρκου.

Ο Ίβιτς είχε την ευκαιρία να βάλει «ταφόπλακα» στα όνειρα του ΠΑΟΚ για πρόκριση, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, όμως, αν και βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, δεν μπόρεσε με κεφαλιά να ξεγελάσει τον Ατματσίδη, ο οποίος στη φάση αυτή έσωσε την ομάδα του από βέβαιο κίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη με την ΑΕΚ αντίθετα να δείχνει κουρασμένη.

Στο 56ο λεπτό, απείλησε άμεσα την εστία της ΑΕΚ με την ισοφάριση, όμως ο Χιώτης με εντυπωσιακή εκτίναξη στο αριστερό παραθυράκι της εστιάς του, έδιωξε σε κόρνερ το δεξί βολέ του Κούτση.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, 12 λεπτά αργότερα, υποχρεώθηκε να δείξει και πάλι τα αντανακλαστικά του, όταν έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση το σουτ του Χιώτη, ενώ η ΑΕΚ, στο 71 είχε τη δική της ευκαιρία να δώσει τέλος στην αγωνία, όμως το σουτ του αμαρκάριστου Ναλιτζή χτύπησε στα πόδια του Χασιώτη πριν απομακρυνθεί οριστικά ο κίνδυνος από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Στο 78 ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στην ανατροπή του Οκκά από τον Χιώτη. Ύστερα και από αυτό όλα έδειχναν οτι οι δύο «δικέφαλοι» θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση.

Όμως ο Οκκάς είχε διαφορετική άποψη. Ύστερα από σέντρα του Κουτσόπουλου, βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Χιώτη (1-1).

Οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο έλειψε να δώσουν τέλος στις όποιες αμφιβολίες, όμως ο Γεωργέας με υπερπροσπάθεια έσωσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σπάσιτς που λίγο πριν είχε αποφύγει τον Χιώτη.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μπριάκου, έδωσε την ευκαιρία στους φίλους του ΠΑΟΚ να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Αρη.

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Χασιώτης, Κουκιέλκα, Νάστος (46 Εγκωμίτης), Καφές (90 Φουτσίνι), Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κούτσης, Οκκάς, Γεωργιάδης, Γιασεμή (75 Σπάσιτς).
ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Ράιτ, Καψής, Μαλαδένης (64 Ναλιτζής), Τσάρτας, Κασάπης, Κατσουράνης (73 Μπορμπόκης), Λάκης, Γεωργάτος (46 Ζαγοράκης), Ίβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024