Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδας με νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ Κυπελλούχος Ελλάδας με νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού

Το Κύπελλο Ελλάδας ανήκει και πάλι σε «δικέφαλο». Αυτή τη φορά είναι η ΑΕΚ που στέφεται Κυπελλούχος με νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού στον τελικό της διοργάνωσης και κατακτά για τέταρτη συνεχή φορά σε ισάριθμες συμμετοχές το πρώτο φετινό τρόπαιο...

26

«Κιτρινόμαυρο» χρώμα είχε το φετινό Κύπελλο Ελλάδος. Η ΑΕΚ στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία περίπου 45.000 θεατών, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για 12η φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Ήταν ένας αγώνας που τα είχε όλα. Ίσως περισσότερο πάθος από το… κανονικό, που είχε και αποτελέσμα του τραυματισμούς των Κασάπη και Καρεμπέ αλλά και την αποβολή του Ζιοβάνι. Η στιγμή που ίσως και να καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα του τελικού.

Ενώ λοιπόν το πρώτο ημίχρονο ως μοναδικές αξιόλογες στιγμές είχε τους τραυματισμούς στην επανάληψη είχε όλα τα… υπόλοιπα. Η ΑΕΚ, βάζοντας στην άκρη την πικρία της για την ήττα από τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα το προηγούμενο Σάββατο, που εκτός απροόπτου θα της στοιχίσει το πρωτάθλημα, έδειξε τα δόντια της και έφτασε στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Μια πολλαπλή… καραμπόλα στάθηκε αφορμή για να ανοίξουν οι γηπεδούχοι το σκορ. Συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό η ΑΕΚ κέρδισε το πέναλτι στην αντικανονική προβολή του Γεωργίου πάνω στο Νικολαΐδη και ο Μπριάκος έδειξε την… άσπρη βούλα.

Την εσχάτη των ποινών κλήθηκε να εκτελέσει ο Τσάρτας, όμως η μπάλα αφού χτύπησε και στις «ρίζες» των δύο δοκαριών κατέληξε στο Νικολαΐδη. Εκείνος με ευθύβολο σουτ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πάνω στον Κωνσταντινίδη και ο πρώην άσος του Ηρακλή με την… κοιλιά την έστειλε στα δίχτυα του Γεωργίου κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα, όταν στο 70ο λεπτό ο Ζιοβάνι έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Χιώτη, ωστόσο ο Βραζιλιάνος άσος στάθηκε αφορμή ώστε η ομάδα του να αγωνιστεί με 10 παίκτες το τελευταίο 10λεπτο.

Σε μια φάση μακριά από την μπάλα, ο Ζιοβάνι χτύπησε τον Κωνσταντινίδη και ο διαιτητής Μπριάκος τον έστειλε με κόκκινη κάρτα στα αποδυτήρια.

Η αριθμητική υπεροχή που απέκτησε στο σημείο εκείνο η ΑΕΚ στάθηκε καθοριστική αφού δύο λεπτά αργότερα ο Ίβιτς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και συγκεκριμένα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του και ταυτόχρονα τον τίτλο, ακθώς τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος.

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Βενετίδη, Αμανατίδη, Κωστούλα (Οφορίκουε 85), Καρεμπέ (44 Ζε Ελίας), Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Ζέτερμπεργκ (Νινιάδης 85), Ζιοβάνι, Αλεξανδρή.

ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης (27 Ξενίδης), Γκαμάρα, Καψής, Ζαγοράκης, Ζήκος, Λάκης, Τσάρτας, Κωνσταντινίδης (81 Ίβιτς), Νικολαΐδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024