Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπεράνω πάσης υποψίας ο προπονητής - βιαστής -  Πώς έχτισε το προφίλ του «τέλειου» πατέρα και δασκάλου

Υπεράνω πάσης υποψίας ο προπονητής – βιαστής – Πώς έχτισε το προφίλ του «τέλειου» πατέρα και δασκάλου

Οι αναρτήσεις του προπονητή στα social media με τις συμβουλές για το καλό των αθλητών που ο ίδιος βίαζε.

Ανατριχίλα προκαλεί η νέα υπόθεση βιασμού ανήλικων παιδιών από τον προπονητή τους στο τάε κβο ντο, ο οποίος εργαζόταν σε αθλητικό σύλλογο της Ηλιούπολης.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος ερευνάται για κακοποίηση πέντε παιδιών ενώ ενδέχεται η έρευνα των Αρχών να αναδείξει ότι υπήρξαν και άλλα θύματα καθώς, όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν, ανάμεσά τους και ο πρώην προπονητής του «είχε ταλέντο να κρύβεται φανερά».

Η δράση του αποκαλύφθηκε όταν δύο κορίτσια βρήκαν το κουράγιο να τον καταγγείλουν. Μάλιστα, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του τα ενήλικα σήμερα κορίτσια, ο προπονητής του Ταε κβο ντο βρισκόταν στο μικροσκόπιο των Αρχών και τελικά συνελήφθη όταν οι δύο αθλήτριες κατήγγειλαν ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζει να κακοποιεί παιδιά και πιο συγκεκριμένα, μία 15χρονη.

Τελικά, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, από την οποία προέκυψε ότι δύο ακόμα παιδιά κακοποιήθηκαν από την ηλικία των 12 μέχρι τα 16 από τον προπονητή.

Η δράση του προπονητή άρχισε το 2009 και το γεγονός ότι επί τόσα έτη συνέχιζε να κακοποιεί παιδιά, κερδίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη των οικογενειών τους, δημιουργεί ερωτηματικά. Τα ερωτηματικά αυτά πληθαίνουν, αν αναλογιστεί κανείς, όπως έγινε σήμερα γνωστό, ότι ο προπονητής είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία, καθώς είχε πάει με καραμπίνα στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, και αφού έσπασε τα πάντα ανέβηκε στην ταράτσα και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Το προφίλ του «τέλειου» πατέρα και δασκάλου

Ο 44χρονος προπονητής, όπως θα διαπιστώσει κανείς αν ανατρέξει στο προφίλ του στα social media, «πλάσαρε» την εικόνα του τέλειου πατέρα –γιατί είναι πατέρας ανήλικου παιδιού- και του τέλειου δασκάλου ανεβάζοντας αρκετά συχνά φωτογραφίες από τις προπονήσεις με τους αθλητές του αλλά και του παιδιού του.

«Ο προπονητής κάνει τον αθλητή και ο αθλητής τον προπονητή» γράφει σε μία από τις αναρτήσεις του τον Μάιο του 2022.

Ξεχωρίζουν και δύο άλλες αναρτήσεις, μία το 2016, όταν ανέβασε μια φωτογραφία που γράφει: «Αγαπημένε μου μπαμπά και μαμά, σας παρακαλώ, προπονητή θέλω αυτόν που έχει ορίσει η ομάδα μου, όχι εσάς. Αφήστε με να παίξω. Αφήστε με να κάνω λάθος. Αφήστε με να κερδίσω. Εγώ δεν ασχολούμαι με τη δουλειά σου, εσύ γιατί;». Κάτι τέτοιο δεν είναι ασυνήθιστο στα κάθε είδους προπονητικά κέντρα καθώς οι Έλληνες γονείς είναι συνήθως αρκετά παρεμβατικοί, όμως φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε ότι τον «βόλευε» για να μην έχει εμπλοκή των γονέων αφότου είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Σε άλλη φωτογραφία έγραφε: «Γονείς, μην αφήσετε ποτέ τον αθλητισμό να μπει ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας. Μην αφήσετε την απόδοσή τους να χαλάσει τη σχέση που έχετε. Να είστε ο πιο πιστός οπαδός τους και να τους ενθαρρύνετε πάντα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όταν είναι απογοητευμένα, να τους ανεβάζετε το ηθικό και όταν καβαλάνε το καλάμι, να τους δίνετε να καταλάβουν την αξία της ταπεινότητας» παριστάνοντας τον τέλειο δάσκαλο που ενδιαφερόταν μόνο για το καλό των παιδιών, την ώρα που ο ίδιος τα βίαζε.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι τον Νοέμβριο του 2021, όταν ξέσπασε σάλος από βίντεο στο οποίο προπονητής του τάε κβο ντο φαινόταν να χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια, ο 44χρονος κατηγορούμενος μοιράστηκε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, «καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική ή λεκτικής. Η βία δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του αθλήματος».

Πώς προσέγγιζε τις αθλήτριες και τα πιτζάμα πάρτι στη σχολή τάε κβο ντο

Ο 44χρόνος προσέγγιζε κορίτσια ηλικίας 12 με 16 ετών τις επαινούσε για τις αθλητικές τους ικανότητες πείθοντας τες να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα με σκοπό να κάνουν πολύωρες προπονήσεις κυρίως ατομικές.

Όμως, δεν προχωρούσε αμέσως στις ειδεχθείς πράξεις του αλλά φρόντιζε πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οικογενειών των κοριτσιών, πηγαίνοντας μέχρι και οικογενειακές διακοπές μαζί τους.

Στη συνέχεια, είτε στον χώρο του γυμναστηρίου, είτε στο σπίτι του, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο προπονητής μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διοργάνωνε στο χώρο του γυμναστηρίου και «πιτζάμα» πάρτι, με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Πλέον, οι αστυνομικοί που έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και μέσων αποθήκευσης από τη σχολή του 44χρονου, θα εξετάσουν τα αρχεία που περιέχουν ώστε να διαπιστωθεί αν ο συλληφθείς βιντεοσκοπούσε τους σκληρούς βιασμούς.

«Εάν μιλήσετε για αυτό που έγινε, θα αυτοκτονήσω» – Οι εκβιασμοί στα παιδιά

Ανατριχίλα προκαλεί η μεθοδικότητά του και το πώς εκμεταλλευόταν την εύθραυστη ψυχολογία των αθλητών προκειμένου να μην αποκαλύψουν τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του.

Αφότου τις βίαζε, τις εκβίαζε, λέγοντάς τους «εάν μιλήσετε για αυτό που έγινε, θα αυτοκτονήσω. Θα αυτοκτονήσω και υπεύθυνες θα είστε εσείς».

Ποινική δίωξη σε βάρος του προπονητή

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του προπονητή, περιλαμβάνει αδικήματα για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή οπότε αμέσως μετά ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024