Ποδήλατα που μοιάζουν «πεθαμένα», ρόδες, αλυσίδες και χαλασμένα τιμόνια, παίρνουν ξανά ζωή μέσα από τα χέρια του Μάριου Φωτόπουλου.

Ο ειδικός στα θέματα του ποδηλάτου έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε σωτήρας τους.

Ο Μάριος Φωτόπουλος, από το βουλκανιζατέρ του στον Υμηττό, μίλησε στην ΕΡΤ για την μεγάλη του αγάπη, τα ποδήλατα.

Η αποστολή του Μάριου είναι να αποκαθιστά ποδήλατα που δεν λειτουργούν πια και να τα κάνει όπως παλιά.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ξεκίνησε να φτιάχνει και να επισκευάζει ποδήλατα «από πολύ μικρή ηλικία» έχοντας ένα συνεργείο με τους φίλους του, το οποίο ονόμαζαν «το χρυσό γρανάζι», στο οποίο «μαζεύαμε ποδήλατα από τα σκουπίδια και τα κάναμε ανταλλακτικά ή φτιάχναμε ποδήλατα άλλων παιδιών». Η χαρά του είναι μεγάλη ιδίως όταν βλέπει τον ενθουσιασμό στα μάτια των ανθρώπων που περιμένουν πως και πως να δουν το ποδήλατο τους σαν καινούργιο.

Ο Μάριος περιέγραψε και την πιο συγκινητική στιγμή που έχει ζήσει. «Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν εκτός Αττικής από Εύβοια ο οποίος ήταν άρρωστος, έκανα πέντε περίπου μήνες για να τελειώσω την αναπαλαίωση και όταν ήρθε για να το παραλάβει και βλέπει το ποδήλατο, κάθεται το κοιτάει, χαμογελάει και μου λέει ξέρεις πόσο καιρό έχω να αισθανθώ καλά;».

Ο ίδιος μάλιστα εκτός από ποδήλατα, έχει αποκαταστήσει και το καρότσι της κόρης του το οποίο ήταν φτιαγμένο την δεκαετία του 60′ αλλά και το αυτοκίνητο του το οποίο είναι κατασκευασμένο το 1978.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr