Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Μαζικός θάνατος ψαριών στον ποταμό Όντερ

Πολωνία: Μαζικός θάνατος ψαριών στον ποταμό Όντερ

Σύμφωνα με το τοπικό ραδιοσταθμό rbb, το εργαστήριο του κρατιδίου διαπίστωσε υψηλά επίπεδα υδραργύρου στα δείγματα νερού.

Μια άγνωστη πολύ τοξική ουσία στον ποταμό Όντερ, ο οποίος διαρρέει την Πολωνία και τη Γερμανία, φαίνεται πως είναι η αιτία για το μαζικό θάνατο ψαριών, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος του γερμανικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου.

Μια ανάλυση των υδάτων του ποταμού, που έγινε αυτή την εβδομάδα, έδειξε στοιχεία για παρουσία «συνθετικών χημικών ουσιών, πολύ πιθανόν με τοξικές συνέπειες για τα σπονδυλωτά», ανέφερε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο προσθέτοντας ότι παραμένει ασαφές πώς η ουσία μπήκε στο νερό.

Σύμφωνα με το τοπικό ραδιοσταθμό rbb, το εργαστήριο του κρατιδίου διαπίστωσε υψηλά επίπεδα υδραργύρου στα δείγματα νερού.

Ωστόσο ο επικεφαλής της πολωνικής εθνικής αρχής διαχείρισης υδάτων είπε στον ιδιωτικό σταθμό Polsat News πως η παρουσία υδραργύρου στο νερό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Προς το παρόν, πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες. Δεν έχουμε επιβεβαίωση για υδράργυρο στον Όντερ», δήλωσε ο Πρέμισλαβ Ντάτσα, ο επικεφαλής της πολωνικής υπηρεσίας διαχείρισης υδάτων.

Το υπουργείο στο Βραδεμβούργο, το κρατίδιο που περιβάλλει το Βερολίνο, ανακοίνωσε πως δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να υπολογιστεί πόσα ψάρια έχουν πεθάνει στην Πολωνία και τη Γερμανία.

«Οι αλυσίδες επικοινωνίας ανάμεσα στην πολωνική πλευρά και τη γερμανική πλευρά δεν δούλεψαν σ’ αυτή την περίπτωση», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Βερολίνου Χανς Φόγκελ και πρόσθεσε πως οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να μην έχουν λάβει ενημέρωση από την Πολωνία για το συμβάν.

Σε μια δημόσια προειδοποίηση, που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα, οι κάτοικοι των περιφερειών Ούκερμαρκ και Μπάρνιμ κλήθηκαν να αποφεύγουν την επαφή με το νερό του Όντερ και ενός γειτονικού διαύλου.

Στην Πολωνία, ανώτερη τοπική αξιωματούχος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Πλατφόρμα Πολιτών δήλωσε πως θα καταθέσει πρόταση για να κηρυχθεί η περιφέρεια Λούμπους σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Η σχετική απόφαση επαφίεται στην κυβέρνηση.

«Σε καμιά περίπτωση να μην πλησιάζετε τον ποταμό Όντερ ούτε να αφήνετε ζώα να πίνουν απ’ αυτόν», έγραψε στο Twitter η Ελζμπιέτα Άννα Πόλακ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024