Θεωρητικώς υπάρχει Επιτροπή Δεοντολογίας (παλιά το λέγαμε «Πειθαρχικό») και μπορεί και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαγράψει στέλεχος, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ..

Πρακτικώς όμως η διαγραφή μένει, για πολλούς, στα χαρτιά. Βουλευτές της ΝΔ δίνουν ένα παράδειγμα: Η υποτιθέμενη, όπως την χαρακτηρίζουν, διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή όταν έκανε λόγο στη Βουλή για «χιλιάδες ανθρώπους που δολοφονήθηκαν», δεν επηρέασε καθόλου τις κομματικές δραστηριότητες του βουλευτή. Και στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ καθόταν (και κάθεται) και στις εσωκομματικές εκλογές πήρε μέρος (συγκεντρώνοντας μάλιστα πολλούς σταυρούς) και στις επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ μετείχε και γενικά ουδέποτε φάνηκε πως απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός κι αν τελείωσε η ποινή του και επανήλθε, αλλά κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε. Και τότε, όπως ενθυμείστε, ο Αλέξης Τσίπρας ακούγοντας τον κ. Κουρουμπλή να λέει αυτά εκνευρίστηκε και ζήτησε την διαγραφή του, μια διαγραφή όμως που δεν έγινε ποτέ στην πράξη.

Ωστόσο και αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας εκνευρίστηκε σφόδρα με την «απερισκεψία» (όπως την ονομάζουν οι Συριζαίοι) του Βερναρδάκη του και ήταν αυτός που ζήτησε άμεσα να διαγράψει την ανάρτηση και να ζητήσει συγγνώμη. Ο πρώην συνεργάτης του το έκανε άμεσα, εξ ου και γλίτωσε κατά πληροφορίες στο παρά πέντε τη διαγραφή.

Ωστόσο διαγραφή δεν υπήρξε ποτέ, αν και ο κ Τσίπρας παραδέχθηκε πως αυτά που είπε ο Βερναρδάκης δεν εκφράζουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Ο νέος εκνευρισμός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Βερναρδάκη έγκειται στο γεγονός πως για ακόμα μία φορά η Κουμουνδούρου θεωρεί πως την ώρα που η κυβέρνηση «στριμώχνεται», εμφανίζεται κάποιο στέλεχός της και με κάποια χοντράδα προσφέρει επικοινωνιακό σωσίβιο στην κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: Βηματοδότης