Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στη Γαλλία: Ο Μπάιντεν συνεχάρη τον Μακρόν - Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την Ουκρανία

Εκλογές στη Γαλλία: Ο Μπάιντεν συνεχάρη τον Μακρόν – Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την Ουκρανία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν μετέφερε στον Μακρόν το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα και των δύο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, συμφώνησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια ενός «συγχαρητηρίου» τηλεφωνήματος εκ μέρους του δεύτερου για την επανεκλογή του πρώτου, ότι θα έχουν σύντομα πιο λεπτομερείς συζητήσεις για τα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να εντείνουν το διάλογό τους «για τα μεγάλα, παγκόσμια θέματα (…) και ιδίως για εκείνα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως η επισιτιστική ασφάλεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν μετέφερε στον Μακρόν το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα και των δύο.

Αρκετές ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε εκφράσει τα συγχαρητήριά του στον Εμανουέλ Μακρόν, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του. Η Γαλλία είναι ο παλαιότερος σύμμαχός μας και βασικός εταίρος στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων. Προσβλέπω στη συνεχιζόμενη στενή μας συνεργασία – συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης στην Ουκρανία, της υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024