To Μικρό μου πόνυ συνόδευσε τα απογεύματα και τις Κυριακές μιας -και όχι μόνο- ολόκληρης γενιάς.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε το 1981 πέρασε γρήγορα σε παιχνίδια, ρούχα, αξεσουάρ και ότι άλλο μπορεί το marketing να φανταστεί.

Ο σκοπός του animation ήταν να μάθουν τα παιδιά την καλοσύνη και την αγάπη. Δυστυχώς αυτό φαίνεται ότι δεν έγινε από όλους κατανοητό.

Πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ ενηλίκων ανδρών, οι οποίοι θαύμαζαν από μικρά παιδιά την σειρά και αυτοαποκαλούνται «Bronies», καθώς ντύνονται με στολές που θυμίζουν τα πολύχρωμα ανθρωπόμορφα μικρά άλογα.

Όμως, εδώ και μία δεκαετία μία online πλατφόρμα, με το όνομα Derpibooru, δημιουργήθηκε βασισμένη στην διάσημη παιδική σειρά που όμως μόνο με καλοσύνη και αγάπη δεν ασχολείται. Αρκετά από τα μέλη της ομάδας είναι υπέρ του ναζισμού και περνούν μέσα από τα έργα τους τέτοια πρότυπα.

«Αυτή είναι μια κοινότητα από fans που υπερηφανεύονται για την ανεκτικότητα και ότι μπορούν να φτάσουν στα όρια, κρύβοντας όμως μια δόση ειρωνείας, αφού πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το mainstream να φανεί άβολο», λέει η Anne Gilbert, καθηγήτρια των media studies στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και ειδική στο θέμα της νέας αυτής μόδας του «Μικρού Πόνυ».

Βέβαια, δεν είναι όλα τα μέλη αυτού του γκρουπ ρατσιστές, αφού έχουν δημιουργήσει οργανώσεις που συγκεντρώνουν χρήματα και υποστηρίζουν διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όπως το Bronies for Good και το Brony Thank You Fund.

Το πρόβλημα μέχρι πρότινος δεν είχε απασχολήσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καθώς είτε θεωρούσαν ότι οι δημοσιεύσεις δεν ήταν τόσο επικίνδυνες, είτε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να τις σταματήσουν.

Μετά το Black Lives Matter τα πράγματα έγιναν πιο ακραία και ένας εμφύλιος ξεκίνησε στην πλατφόρμα.

Μέλη έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για το περιεχόμενο πολλών αναρτήσεων την ίδια στιγμή που άλλοι υποστηρίζουν ότι σε ένα ανοιχτό χώρο όπως το διαδίκτυο όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται.