Κοροναϊός, κλιματική αλλαγή, ιντερνετικές απάτες, ανασφάλεια και τόσα άλλα δεινά που βιώνει στις μέρες μας η ανθρωπότητα, περιγράφονται με τον πιο δημιουργικό τρόπο από τον Βρετανό illustrator, John Holcroft.

Με τα εντυπωσιακά, απλά εκ πρώτης όψεως, αλλά απίστευτα εύγλωττα illustrations, τις εικονογραφήσεις δηλαδή που δημιουργεί από το 1996, ο Holcroft έχει δημιουργήσει εικονογραφήσεις για τον Guardian, την Telegraph, τους Times, το BBC, «ντύνοντας» τις σελίδες τους με ευφυή σχέδια, που αναδεικνύουν μια σειρά από πολύ σοβαρά θέματα.

Το περιοδικό Ozon συγκέντρωσε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές εικονογραφήσεις του Βρετανού καλλιτέχνη, όπως ο ίδιος τις ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram.

Για την ανασφάλεια στο Διαδίκτυο:

Όπως είπε στο «Bored Panda», κατέληξε στο χαρακτηριστικό του στυλ το 2010 και έκτοτε το εξελίσσει. «Παίρνω έμπνευση παρατηρώντας τη ζωή γενικά. Πάντα ήμουν λίγο περίεργος και έβλεπα τα πράγματα διαφορετικά και πιστεύω ότι αυτό φαίνεται στη δουλειά μου», σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν κάνει μια «σταυροφορία» για να λύσει τα προβλήματα της εποχής.

«Είμαι illustrator και έτσι βγάζω το ψωμί μου, γι’ αυτό πρέπει να δημιουργώ εντυπωσιακά έργα, για να προσελκύω δουλειά και το έργο που δημιουργώ να έχει απήχηση στον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο John Holcroft.

Για τα social media και τους ακολούθους… πρόβατα:

Μιλώντας για τα θέματα που τον συγκινούν περισσότερο, απαντά ότι δεν είναι περισσότερο παθιασμένος για τα προβλήματα απ’ όσο οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος: «Αλλά δεν μου αρέσουν οι αδικίες κανενός είδους και συνήθως επικεντρώνομαι στα πράγματα για τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι νοιάζονται, όπως η επιχειρηματική απληστία, η κλιματική αλλαγή και η πολιτική».

«Αν είχα τη δύναμη να αλλάξω τον κόσμο», τονίζει, «θα προσπαθούσα να βάλω ένα τέλος στον έλεγχο που ασκούν οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί κολοσσοί. Θα σιγουρευόμουν ότι τα χρήματα διατίθενται στα σωστά μέρη, για παράδειγμα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και θα είχα ένα πιο δίκαιο σύστημα, που νοιάζεται για τους συνηθισμένους ανθρώπους».

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία:

Για το κόστος της πανδημίας:

Για τις επιπτώσεις της κοινωνικής απομόνωσης στην ψυχική υγεία:

Μια… διαφορετική ματιά στην τηλεργασία:

Για την κλιματική κρίση και πώς την αντιμετωπίζουμε:

Για τη γραφειοκρατία του συστήματος Υγείας: