Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαγριωμένος ελέφαντας επιτέθηκε σε τζιπ γεμάτο τουρίστες – Σκηνές πανικού στη ζούγκλα

Εξαγριωμένος ελέφαντας επιτέθηκε σε τζιπ γεμάτο τουρίστες – Σκηνές πανικού στη ζούγκλα

Οι επιθέσεις ελεφάντων σε ανθρώπους κατά την περίοδο της αναπαραγωγής των τεράστιων ζώων δεν είναι σπάνιες. Κάθε χρόνο τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώνονται από επίθεση ελεφάντων

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες ενός τζιπ που έκανε σαφάρι στο Selati Game Reserve στα όρια του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ στη Νότια Αφρική. Το τζιπ – από εκείνα που οι τουρίστες μισθώνουν και τους πηγαίνουν βαθιά μέσα στη ζούγκλα ή τη σαβάνα για να παρατηρήσουν από κοντά τα άγρια ζώα – είχε σταματήσει και οι επιβάτες κοίταζαν αμέριμνοι έναν τεράστιο ελέφαντα που ήταν μακριά τους.

Οι οδηγοί του τζιπ, που γνωρίζουν την περιοχή πολύ καλά τους ενημέρωσαν ότι ο συγκεκριμένος ελέφαντας ζυγίζει τουλάχιστον 6 τόνους και το ύψος του σίγουρα θα άγγιζε τα 3,5 με 4 μέτρα. Κάποιοι τουρίστες τραβούσαν φωτογραφίες, και κάποιοι βίντεο. Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο αρσενικός τεράστιος ελέφαντας θεώρησε το τζιπ σαν απειλή για τα θηλυκά της ομάδας του ενώ η περίοδος του ζευγαρώματος που διανύει τον έκαναν ιδιαίτερα απειλητικό. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου το τεράστιο ζώο όρμησε. Ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, σηκώνοντας ψηλά την προβοσκίδα του σαν να σαλπίζει.

Οι 6 τόνοι του παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους. Ο ελέφαντας ποδοπατούσε δέντρα και βλάστηση τρέχοντας, για να πέσει με ορμή επάνω στο τζιπ το οποίο έντρομοι είχαν εγκαταλείψει οι τουρίστες που έτρεχαν δεξιά και αριστερά στους λασπωμένους δρόμους για να σωθούν.


Το τζιπ από την επίθεση του ελέφαντα σχεδόν διαλύθηκε, ενώ οι μεγάλοι χαυλιόδοντες του άνοιξαν τρύπες στις λαμαρίνες. Οι επιβάτες παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας τρομοκρατημένη μήπως επιτεθεί και σε εκείνους το «θωρηκτό» και δεν πλησίασαν το τζιπ παρά μόνο αφού βεβαιώθηκαν πως ο ελέφαντας και το κοπάδι με τα θηλυκά είχαν φύγει από την περιοχή.

Την περίοδο της αναπαραγωγής των ελεφάντων τα αρσενικά γίνονται ιδιαίτερα επιθετικά και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μπει και έχουν ισοπεδώσει από τη μανία τους, ολόκληρα χωριά. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τέτοιες επιθέσεις.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024