Διάσημοι Έλληνες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, πετυχημένοι στον τομέα τους, επέλεξαν να μοιραστούν τις δυσκολίες που πέρασαν μέσα από τη συγγραφή βιβλίων, τα οποία έγιναν και best seller.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έγραψε το βιβλίο του μίλησε «μακιγιαρισμένοι φόβοι» το 2012, μια περίοδο που βρισκόταν σε επαγγελματικό τέλμα, δεν μπορούσε να βγεί από το σπίτι του και πάλευε με τις ερινύες του. Έγραψε για την εμπειρία του με τους φόβους, φοβίες που τον κυρίευαν από παιδί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ένιωθε «ότι οι άλλοι ήταν σούπερ ήρωες, ενώ εκείνος ήτανε χάλια».

Ο Σταμάτης Μαλέλης, στο best seller του «Το τέρας και εγώ» (2015) έγραψε για το τέρας της κατάθλιψης και μίλησε ανοιχτά για το πως είναι να νιώθεις μονίμως δυστυχισμένος, ακόμα και αν βιώνεις μια απίστευτη επιτυχία, όπως εκείνος. Έγραψε για το πως γίνεται να τα έχεις όλα και να είσαι κλεισμένος στο γραφείο σου και δυστυχισμένος. Μίλησε τόσο ανοιχτά όσο λίγοι τολμούν για την κατάθλιψη, εξήγησε πως είναι να είσαι «ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες», που δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του. Θέλησε όμως να δείξει ότι η κατάθλιψη είναι ένα «τέρας» που αντιμετωπίζεται, και πως σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να ζει δυστυχισμένος.

Ο Αντώνης Κανάκης το 2015 κυκλοφόρησε ένα κείμενο-βιβλίο,  το οποίο «δεν ήθελε να έχει γραφτεί ποτέ». Το ολιγοσέλιδο βιβλίο με τίτλο «Μπαμπά…μια κανονική μέρα» αναφέρεται στα συναισθήματα και στις εμπειρίες που έζησε τις 20 περίπου μέρες που στεκόταν στο πλευρό του πατέρα του, ο οποίος βρισκόταν στην εντατική με εγκεφαλικό, μέχρι που εκείνος «έφυγε» από τη ζωή.

Ο Λάκης Γαβαλάς στις 16 Οκτωβρίου 2021 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Λάκης Γαβαλάς…loaded» στο οποίο αφηγείται την περιπετειώδη ζωή του, από τα παιδικά χρόνια στον Πειραιά, τα πρώτα βήματα στη μόδα στην Ιταλία, τη γυναίκα που του άφησε ανεξίτηλο σημάδι μέσα του, μέχρι τους μήνες στη φυλακή αλλά και τη ζωή του σήμερα.