Το ίδρυμα Avicii ανακοίνωσε λεπτομέρειες για ένα νέο ντοκιμαντέρ που εστιάζει στη ζωή και τη μουσική του αείμνηστου Σουηδού παραγωγού και DJ, οποίος αυτοκτόνησε το 2018.

Όπως αναφέρει το Billboard, η ταινία, που αναμένεται το 2023, θα περιλαμβάνει «νέο υλικό» καθώς και πλάνα από τα παρασκήνια, συνεντεύξεις με την οικογένεια, φίλους και συναδέλφους του, καθώς και βίντεο και συζητήσεις με τον Avicii κατά κόσμον γνωστό, Τιμ Μπέργκλινγκ.

«Το ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως μια αναλυτική εικόνα για τη «μουσική και τον καλλιτέχνη που καθόρισαν μια εποχή και άλλαξαν τον κλάδο για πάντα» και προβάλλει τις επιτυχίες του και τους αγώνες που έδωσε για να αντιμετωπίσει την πίεση.

Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγής του κινηματογραφιστή και σκηνοθέτη, Μπιορν Τιάρνμπεργκ και της Candamo Film, σε συνεργασία με τη Εθνική Σουηδική Τηλεόραση.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σουηδός σκηνοθέτης, Χένρικ Μπέρμαν.

«Ο στόχος μου είναι να δώσω μια ειλικρινή εικόνα τόσο για τη ζωή του καλλιτέχνη Avicii όσο και για τη ζωή του Τιμ» δήλωσε ο Μπέρμαν σε δήλωσή του στο Billboard σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Θέλω να είναι μια ταινία που θα εκπλήξει το κοινό και θα αλλάξει την εικόνα που έχει το κοινό για τον μεγαλύτερο διεθνή καλλιτέχνη της Σουηδίας της εποχής και, με αυτόν τον τρόπο, θα φωτίσει επίσης τι σημαίνει η μουσική του για τόσους πολλούς ανθρώπους».

Ένα ίδρυμα για την ψυχική υγεία

Ο πατέρας του Avicii, Κλας Μπέργκλινγκ δημιούργησε το Ίδρυμα Tim Bergling, το οποίο φέρει το πραγματικό όνομά του γιου του, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στο Ομάν τον Απρίλιο του 2018, σε ηλικία των 28 ετών.

«Θα επικεντρωθούμε στην ψυχική υγεία και θα αποτρέψουμε την αυτοκτονία, αυτός είναι ο σκοπός του Ιδρύματος» εξήγησε ο Κλας Μπέργκλινγκ, μιλώντας για τη δημιουργία του ιδρύματος Tim Bergling.

«Η επιθυμία μου είναι να υπάρξει αλλαγή, οι νέοι μπορούν να έχουν βοήθεια πολύ νωρίς, όταν τα προβλήματα είναι μικρά» επισήμανε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην αυτοκτονία του γιου του ο Κλας Μπέργκλινγκ έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Η θεωρία μας είναι ότι δεν σχεδίαζε την αυτοκτονία – περισσότερο ότι ήταν σαν ένα τροχαίο δυστύχημα. Πολλά πράγματα συνέβησαν και συσσωρεύτηκαν και τον έβγαλαν εκτός ελέγχου.

Ως DJ ή καλλιτέχνης πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις, και στο τέλος σου παίρνει ένα κομμάτι του εαυτού σου.

Παίρνουν ένα κομμάτι από αυτούς τους ανθρώπους – τα ταξίδια, η αναμονή στα αεροδρόμια, τα ξενύχτια».