
Σαρηγιάννης: H άρση του lockdown θα αυξήσει τα κρούσματα
Αναμένεται αύξηση στα κρούσματα έως το τέλος του μήνα λόγω του ανοίγματος της εστίασης αλλά και της απελευθέρωσης των μετακινήσεων, τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
“Καμπανάκι” για τους κινδύνους που κρύβει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη χώρα, έξι μήνες μετά το καθολικό lockdown, έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
“Σε λίγο θα αρχίσουμε να νιώθουμε την πίεση από τα ανοίγματα” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1. Πρόσθεσε δε ότι αναμένεται αύξηση στα κρούσματα έως το τέλος του μήνα (μέχρι 2.600 ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων), λόγω του ανοίγματος της εστίασης αλλά και της απελευθέρωσης των μετακινήσεων.
Σημείωσε πάντως ότι η κατάσταση αυτή είναι διαχειρίσιμη από το ΕΣΥ, αρκεί να μην ξεπεραστεί το όριο αυτό.
“Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Το στοίχημα είναι μεγάλη ελευθερία αλλά με σύνεση στη διαχείρισή της” πρόσθεσε.
- Τα τρία αγκάθια των διαπραγματεύσεων για Ιράν και ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν που… δεν θέλει
- Ενέργεια: Άνθρακα «ψήφισαν» οι ΗΠΑ το 2025
- Κινέζοι φοιτητές μελετούν Μάο και Σι για καλύτερες…θέσεις εργασίας
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο



