Το Youtube έχει αναστείλει το λογαριασμό ενός δημοφιλούς Νιγηριανού τηλευαγγελιστή, ο οποίος σε ένα βίντεο δήλωνε ότι έχει «θεραπεύσει ανοιχτά ομοφυλόφιλα μέλη» της εκκλησίας του.

Ειδοποιήθηκε για τα βίντεο από την ομάδα προάσπισης δικαιωμάτων στα ΜΜΕ «Open Democracy», η οποία ρώτησε αν παραβιάζονταν οι πολιτικές της εταιρείας.

«Παρατηρήσαμε τουλάχιστον επτά βίντεο. Σε ένα από αυτά, ο πάστορας Τζόσουα χαστούκισε μια γυναίκα και τη σύντροφό της, την οποία αποκάλεσε «δεύτερη σύντροφο» τουλάχιστον 16 φορές», δήλωσε στο CNN η συνεργάτης του OpenDemocracy Africa, Λίντια Ναμουμπίρου.

 Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Τζόσουα εξόρκιζε «το πνεύμα μέσα από τη γυναίκα» στα βίντεο. Ως αποτέλεσμα, η σύντροφος της γυναίκας που υπεβλήθη σε αυτό τον ιδιαίτερο «εξορκισμό» δήλωσε αργότερα ότι έπαψε να είναι ερωτευμένη με τη συμβία της.

Ο Τζόσουα έχει ένα κανάλι στο Youtube, που ονομάζεται «Εκκλησία όλων των εθνών», η οποία πριν ανασταλεί είχε πάνω από δύο εκατομμύρια συνδρομητές.

Ο πάστορας διαμαρτύρεται ήδη για την «καθαίρεσή» του από το Youtube, σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Facebook, όπου ζητάει από τους υποστηρικτές του να δημοσιεύσουν τις διαμαρτυρίες τους για την αναστολή του λογαριασμού του στο Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλα κοινωνικά μέσα.

«Καλημέρα! Θέλω να χαιρετίσω τους θεατές μας σε όλο τον κόσμο. Έμαθα τι συνέβη στο YouTube, όταν είδα τους θεατές να διαμαρτύρονται. Αυτό είναι το έργο του Θεού! Είναι σαν το μέλι. Όπου πέφτει, τα έντομα το αναζητούν και το βρίσκουν. Αυτό που συνέβη είναι μια ευλογία. Θέλω να με βοηθήσετε να προσευχηθώ για το YouTube. Προσευχηθείτε γι΄αυτούς! Μην τους βλέπετε στραβά, δείτε τους ως φίλους. Πρέπει να είμαστε δυνατοί. Να είστε δυνατοί», δήλωσε ο Τζόσουα.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι θα ασκήσει έφεση στην αναστολή του λογαριασμού του.

Ο Τζόσουα, ο οποίος κέρδισε δημοτικότητα τη δεκαετία του ’90 για τα κηρύγματά του, είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου που ανήκε στην εταιρεία του το 2014, καθώς είχε οδηγήσει στο θάνατο περισσότερα από 100 άτομα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο