Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο δεκάλογος του σεξ μετά το lockdown

Ο δεκάλογος του σεξ μετά το lockdown

Eνας χρήσιμος οδηγός για singles ή για όσους ζουν μακριά από τον/την ερωτικό/ή τους σύντροφο, έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο «αγκαλιά» με την πανδημία και τις καραντίνες

Σπάνια ξεκινάει μια συζήτηση για το σεξ στον δημόσιο χώρο χωρίς κάποιο καλαμπούρι, κάποιο αμήχανο αστείο, για την άνοιξη που μπαίνει, ας πούμε, και τις φερομόνες που πηγαινοφέρνει μαζί με τη γύρη ο αέρας.

Είναι ευαίσθητο το θέμα, ακόμα και εν έτει 2021, για πολλούς παραμένει ταμπού. Επειτα από έναν ολόκληρο χρόνο «αγκαλιά» με την πανδημία και τα lockdown, ωστόσο, ιδιαίτερα οι singles ή όσοι ζουν για τον οποιονδήποτε λόγο μακριά από τον/την ερωτικό/ή τους σύντροφο δεν έχουν πολλές αν(τ)οχές σε ευφυολογήματα, υπεκφυγές και σεμνοτυφίες: πιο χρήσιμος θα τους ήταν, έκρινε – και δικαίως – ο Ανταμ Κέι, ειδικός σε θέματα υγείας των λονδρέζικων «Times», ένας οδηγός για το σεξ-μετά-το-lockdown, σαν τον δεκάλογο που έφτιαξε και ο οποίος ακολουθεί, ελαφρώς προσαρμοσμένος στα καθ’ ημάς.

  1. Ας ξεκινήσουμε από τις ιδανικότερες των ιδανικότερων προφυλάξεις: μείνετε κι εσείς και ο επίδοξος ερωτικός σας σύντροφος σε καραντίνα για καμιά δεκαριά ημέρες, κατόπιν κάντε τεστ για Covid-19, περιμένετε τα αποτελέσματα και, εφόσον είναι αρνητικά, προχωρήστε στο προκείμενο. Ρομαντικό δεν είναι;

2. Εφόσον απαντήσατε «όχι», σκεφτείτε τουλάχιστον να κάνετε τον χώρο όσο το δυνατόν ασφαλέστερο. Ο (εξ)αερισμός παίζει ρόλο – κλειδί στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού και οι ειδικοί δεν παύουν να επαναλαμβάνουν πως οι εξωτερικοί χώροι είναι λιγότερο επικίνδυνοι από τους εσωτερικούς χώρους. Βεράντα, ταράτσα, παραλία, βουνό, υποβρύχια σπηλιά – επιλέξτε ελεύθερα, απλά να θυμάστε πως το αδίκημα της προσβολής δημοσίας αιδούς δεν καταργήθηκε λόγω πανδημίας.

3. Προτιμήστε μια στάση που δεν σας τοποθετεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον ερωτικό σας σύντροφο – το ασφαλέστερο είναι στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο, όσο πιο μακριά οι μύτες και τα στόματα, τόσο το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο, τα οποιαδήποτε ενοχλητικά σταγονίδια εκπνέετε δεν θα έχουν εύκολο δρόμο μπροστά τους.

4. Μιλώντας για αναπνοή, καλό θα ήταν να μην αναπνέετε – τέλος πάντων, να μην αναπνέετε πολύ βαριά, ούτε πολύ γρήγορα. Αγκομαχητά, βογκητά, φωνές, κραυγές κ.ο.κ. είναι συνήγοροι των προαναφερθέντων σταγονιδίων, η πλέον ασφαλής λύση, λοιπόν, είναι η σιωπή. Διασκεδαστικό δεν ακούγεται; Εφόσον απαντήσατε και πάλι «όχι», επιλέξτε τουλάχιστον ένα ηχητικό τέμπο largo ή adagio, μακριά από allegro, δεν είναι η ώρα.

5. Παρότι δεν θεωρείται πιθανή η μετάδοσή του μέσω της σεξουαλικής επαφής, ο ιός έχει εντοπιστεί σε κόπρανα, σπέρμα και άλλα σωματικά υγρά, περιορίζει λοιπόν κανείς τους θεωρητικούς κινδύνους χρησιμοποιώντας προφυλακτικό, ακόμα και στη διάρκεια του στοματικού σεξ. Σκεφτείτε το σαν μια έξτρα μάσκα προστασίας. Για επιπλέον πόντους ασφάλειας, αποφύγετε τα φιλιά και θυμηθείτε να πλύνετε τα χέρια σας πριν, μετά, ίσως και κατά τη διάρκεια του σεξ.

6. Μιλώντας για διάρκεια, ο ειδικός σε θέματα υγείας των «Times» έχει μια κάπως αιρετική, κάπως ανορθόδοξη, κάπως WTF σύσταση να κάνει: όσο μικρότερη, τόσο το καλύτερο. «Κύριοι, ποτέ ξανά δεν θα διαφημιστεί το «γρήγορο» ως ωφέλιμο για την υγεία, εκμεταλλευτείτε το λοιπόν όσο περισσότερο μπορείτε», γράφει επί λέξει. O καλύτερος τρόπος να αποφύγει κανείς τη λοίμωξη, σπεύδει να δικαιολογηθεί, είναι να περάσει λιγότερα από 15 λεπτά κοντά σε κάποιον που θα μπορούσε να έχει Covid-19.

7. Σε περίπτωση που δεν έχετε χάσει ακόμα το κέφι σας, θυμηθείτε πως όλοι οι παλιοί κανόνες περί ασφαλέστερου σεξ παραμένουν σε ισχύ: χωρίς προφυλακτικό, εκθέτει κανείς τον εαυτό του στον κίνδυνο όλων των προπανδημικών ιών και βακτηρίων – χλαμύδια, γονόρροια, σύφιλη, έρπης των γεννητικών οργάνων, HIV… Με την πανδημία να ασκεί αφόρητη πίεση στους λοιμωξιολόγους και τα νοσοκομεία και τους πολίτες να φοβούνται να προσέλθουν στα διαγνωστικά κέντρα, η επιδημιολογική εικόνα των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στη χώρα μας για το 2020 παραμένει ασαφής, άλλες χώρες πάντως κατέγραψαν σημαντική αύξηση στις διαγνώσεις μετά τη χαλάρωση του πρώτου lockdown, το περασμένο καλοκαίρι, πρέπει να σημειωθεί.

8. Με όρους Covid-19, οι σεξουαλικές πράξεις γίνονται μια σκάλα όπου όσο περισσότερο ανεβαίνει κανείς, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζει. Στη βάση της είναι οι δραστηριότητες που δεν απαιτούν φυσική παρουσία άλλου ατόμου – ας είναι καλά η τεχνολογία. Ενα σκαλοπάτι πιο πάνω, βρίσκεται το σεξ με κάποιον που μένει στο ίδιο σπίτι. Ακολουθεί το σεξ με κάποιον που μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι θα αναλάβει το μερίδιό του σε ό,τι αφορά τα προαναφερθέντα μέτρα προστασίας. Ψηλά στη σκάλα, όπου και ο μεγαλύτερος κίνδυνος, είναι οι διαφορετικοί σύντροφοι, ο ελλιπής (εξ)αερισμός, η παντελής απουσία προφυλάξεων. Ατομική ευθύνη λέγεται, το έχουμε ακούσει πια πολλές, πραγματικά πολλές φορές.

9. Ο καλύτερος, σε κάθε περίπτωση, τρόπος να προσεγγίσει κανείς το σεξ σε αυτή την περίοδο, όπως και σε κάθε περίοδο, είναι ανοιχτά, με ευθύτητα, ειλικρίνεια και διάθεση κατανόησης. Η τελευταία χρονιά ήταν δύσκολη. Η έλλειψη σεξουαλικών σχέσεων μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη συναισθηματική υγεία, η έλλειψη επαφής και τρυφερότητας, η απουσία του χαδιού, ακόμα χειρότερες.

10. Και κάτι τελευταίο από τον ειδικό σε θέματα υγείας των «Times» για να ελαφρύνει η ατμόσφαιρα, γιατί μπαίνει η άνοιξη, γιατί κάποια στιγμή θα αρθεί το lockdown και γιατί σε κάθε περίπτωση η ζωή και οι χαρές της πρέπει να συνεχιστούν, έστω και με πολλές προφυλάξεις: τα αντισηπτικά χρησιμοποιούνται αυστηρά και μόνο στις επιφάνειες και στα χέρια.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024