
Επιστράτευση : Διαφορετική αμοιβή θα λάβουν οι εθελοντές γιατροί από αυτούς που επιτάχθηκαν
Οικονομικό κίνητρο προβλέπεται για τους γιατρούς που εμφανίστηκαν οικειοθελώς στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας για βοήθεια στα νοσοκομεία, ενώ άλλη αμοιβή θα λάβουν όσοι θα εμφανιστούν με τη διαδικασία της επίταξης
Οικονομικό κίνητρο προβλέπεται για τους γιατρούς που εμφανίστηκαν οικειοθελώς στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας για βοήθεια στα νοσοκομεία, ενώ άλλη αμοιβή θα λάβουν όσοι θα εμφανιστούν με τη διαδικασία της επίταξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 2.000 ευρώ καθαρά θα είναι οι αμοιβές όσων προσήλθαν οικειοθελώς, συν 1.000 ευρώ για τις εφημερίες τους.
Στον αντίποδα, 1.200 ευρώ θα λαμβάνουν όσοι γιατροί επιτάχτηκαν, ενώ όσοι αρνηθούν να παρουσιαστούν κινδυνεύουν με φυλάκιση από 3 μήνες.
- Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Όσοι μιλούν για Μπέργκαμο σκορπίζουν πανικό – Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για στήριξη του ΕΣΥ
Διχασμένος ο ιατρικός κλάδος
Την ίδια στιγμή, η επιστράτευση, αν και ύστατη λύση για την ενίσχυση του δοκιμαζόμενου εθνικού συστήματος υγείας, έχει διχάσει τον ιατρικό κόσμο.
«Δεν θεωρώ ότι είναι μια καλή λύση. Πρακτικά είναι πολύ δύσκολο για έναν γιατρό που απέχει για χρόνια από δημόσια δομή» λέει ο Πάνος Χατζηαποστόλου, ιδιώτης πνευμονολόγος.
Η λύση, σύμφωνα με τους ιδιώτες γιατρούς που αντιδρούν, δεν είναι η επιστράτευση αλλά οι προσλήψεις που έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
«Υπάρχουν 260 γιατροί που έχουν τελειώσει τις σπουδές του και είναι στις ειδικότητες που είναι αναγκαίες και δεν χρησιμοποιούν αυτές» λέει η Άννα Μαστοράκου, Α’ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος.
«Σε αυτή τη δύσκολη μάχη δεν χρειάζονται ούτε υποσημειώσεις ούτε κριτικές. Όλοι πρέπει να βρεθούν εκεί που πρέπει» σημειώνει ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι γιατροί που επιστρατεύονται δικαιούνται αμοιβής ανάλογης των καθηκόντων τους, δεν έχουν ατομική αστική ευθύνη έναντι τρίτου, ενώ δύνανται να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.
- Σοκ την Ουκρανία: Σκελετωμένοι στρατιώτες από έλλειψη τροφής – Απολύθηκε ανώτατος διοικητής
- Τέιλορ Σουίφτ – Bad Bunny: Οι απόλυτοι σταρ όλων των εποχών στο Spotify
- Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Αναμένουμε σύντομα μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό – Τι λέει για τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη
- Καμία σχέση ο ορισμός του Ευαγγέλου με τα ντέρμπι της Super League
- Τέμπη: Αντιδράσεις μετά από οριστική παύση δίωξης κατηγορουμένου λόγω θανάτου
- Ένας αιώνας σε κίνηση: Η Shell στην Ελλάδα μέσα από τη ματιά του Βασίλη Κεκάτου
