Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βάνα Μπάρμπα : Γιατί ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Βάνα Μπάρμπα : Γιατί ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Τι έγραψε στην ανάρτησή της η γνωστή ηθοποιός

Η Βάνα Μπάρμπα το βράδυ της Τρίτης, με ένα κείμενο που δημοσίευσε στα προσωπικά της social media, δήλωσε πως δέχθηκε κριτική για τη στάση που κράτησε στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στο χώρου του θεάτρου.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η γνωστή ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται είχε πει μεταξύ άλλων : «Είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση, η θετική πλευρά είναι ότι ο κόσμος μιλάει. Τα κορίτσια δεν έχουν φόβο. Το αρνητικό της κατάστασης είναι ότι λοιδορούνται άνθρωποι μέσα στο χώρο που δεν ξέρουμε κατά πόσο φταίνε. Με ενοχλεί ότι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει ένα μεγάλο τηλεδικαστήριο από τον κόσμο και ίσως αύριο να είμαστε και εμείς θύματα. Δεν αμφισβητώ κορίτσια που βγήκαν, αλλά μήπως αυτό το κίνημα παίρνει μπάλα και άλλους ανθρώπους που ίσως το φταίξιμο να μην είναι τόσο τεράστιο όσο λένε. Έχεις μεγάλο βάρος αυτό. Εγώ ρωτάω; Ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια; Εγώ ρωτώ κατά πόσο υπάρχει; Αυτή είναι δουλειά των ελληνικών δικαστηρίων. Αν αποφανθεί ότι η ευθύνη τους είναι τεράστια και έχουν τραυματίσει ανθρώπους ψυχικά, δεν το συζητήσω σωματικά, να τους αφαιρεθεί η άδεια, να μην ανέβουν ξανά στο σανίδι και να τους ξεφτιλίσουμε».

Το βράδυ της Τρίτης με μια ανάρτησή της στο Facebook η Βάνα Μπάρμπα προσπάθησε να επανορθώσει ζητώντας συγγνώμη από τα θύματα:

«Δέχτηκα κριτική.. Για θέμα που απασχολεί το χώρο του θεάτρου.. ότι δεν πήρα θέση σχετικά με τα θύματα ανεξάρτητου φύλου που κακοποιήθηκαν ..Στην ουσία δεν τους στήριξα ως όφειλα πρώτα εξετάζω ποιος το λέει.. αν με αφορά η γνώμη του και έπειτα κάνω αυτοκριτική μου…Τελικά η κυρία που το είπε είχε.. δίκιο φώναζα για την δικαίωση μέσα από τη δικαιοσύνη.. Όμως παρέλειψα να πω στα θύματα ότι είμαστε η όλοι μαζί τους καταρχάς. Και δεύτερον να παροτρύνουμε κι άλλους να μιλήσουν.. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ.. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει τώρα.. Για να αλλάξει αυτή η κατάχρηση εξουσίας.. Και συγγνώμη αν δεν το φώναξα επαρκώς. .Εγώ.. Αλλά οι φωνές των άλλων.. Ίσως ήταν πιο δυνατές Ευχαριστώ.. Μαριλένα»

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024