Ήταν όντως συγκινητική η αθρόα συμμετοχή βουλευτών- γιατρών στη μάχη κατά του κοροναϊού και η εθελοντική ένταξή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μόνον που ορισμένοι πήγαν στα νοσοκομεία για να πιάσουν δουλειά από την πρώτη μέρα, αλλά επέστρεψαν άπραγοι.

Τι είχε συμβεί; Όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν τους δέχτηκαν. Έπρεπε, τους είπαν, να ρυθμιστεί πρώτα το θέμα της αστικής ευθύνης και του εθελοντισμού.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», εν μέσω του πρώτου κύματος πανδημίας η παρούσα κυβέρνηση ρύθμισε τα του εθελοντισμού. Ήδη, το υπουργείο Υγείας ετοίμασε απόφαση με την οποία ενημερώνει και τους 17 βουλευτές-γιατρούς ότι ο εθελοντής γιατρός (δεν έχει σημασία εάν είναι βουλευτής ή όχι), θα πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που επέλεξε να υπηρετήσει.

Υποχρεούται δηλαδή σε πλήρη απασχόληση όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους νοσοκομειακούς γιατρούς και βεβαίως να συμμετέχει και στις εφημερίες. Με δυο λόγια, για ένα διάστημα (ίσως και για δύο μήνες) οι βουλευτές- γιατροί θα πρέπει να απασχολούνται πλήρως στα νοσοκομεία.

Και κάτι ακόμα…

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, που ήταν ο πρώτος βουλευτής που ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ανασταλούν τα καθήκοντά του ώστε να ενταχθεί στο ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας (όπου εργαζόταν ως πνευμονολόγος) έφυγε και αυτός από το νοσοκομείο Λάρισας άπραγος, επειδή όπως του είπαν δεν είχαν ρυθμιστεί θέματα εθελοντισμού και αστικής ευθύνης.

Την ίδια ημέρα που πήγε για δουλειά στο νοσοκομείο, συμμετείχε και σε στάση εργασίας καθώς και σε παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην πύλη του νοσοκομείου.