Αυτή η συνταγή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στους The New York Times μετά το θάνατο της Κάθριν Χέπμπορν το 2003 και έχει μια πολύ καταπληκτική ιστορία πίσω από αυτήν.

Ο συντάκτης της συνταγής έγινε φίλος με την ηθοποιό και μετά από ένα αλλόκοτο περιστατικό κατέληξε στην συνταγή.

Όταν η Κάθριν Χέπμπορν είχε ένα ατύχημα, ο κ. Henderson της έφερε τα brownies. Η καλή του κίνηση καλωσορίστηκε αμέσως από την ίδια με  την κριτική ότι τα brownies του ήταν πολύ αλευρώδη, ο ίδιος αποφάσισε να την αλλάξει και κατέληξε στην παρακάτω.

Υλικά

1/2 φλιτζάνι κακάο
1 βούτυρο
2 αυγα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια ή πεκάν (και / ή τσιπ σοκολάτας)
1 κουτ. βανίλια
πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο.

Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.

Μετά ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και ρίχνουμε και τη βανίλια.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι κοσκιμισμένο μαζί με το κακάο και τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί 20×30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.