Το γλυπτό αυτό αναπαριστά τρεις ανθρώπους καθισμένους σε ένα παγκάκι και απορροφημένους πλήρως από το φως των κινητών τους τηλεφώνων. Στη μία άκρη βρίσκεται μία κοπέλα και στο άλλο ένα ζευγάρι. Καθώς σκοτεινιάζει, τα πρόσωπα των γλυπτών φωτίζονται.

Στήθηκε το 2018 στο πλαίσιο του φεστιβάλ Φωτός, στο Άμστερνταμ, και δημιουργήθηκε για σκέψη και προβληματισμό από την Senior Designer, Gali Lucas, η οποία εμπνεύστηκε από τις επιπτώσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Ειδικά τις νύχτες, ο φωτισμός του μοιάζει με εκείνον που δημιουργούν τα κινητά όταν τα κρατούν οι χρήστες μέσα στο σκοτάδι.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του έργου.

Το έργο βρίσκεται έξω από το Μουσείο Ερμιτάζ. Η καλλιτέχνιδα τόνισε πως το δημιούργημά της δεν έχει σκοπό να ασκήσει κάποια κριτική, αλλά μόνο να αναδείξει μια ρεαλιστική αναπαράσταση της πραγματικότητας. «Τον χειμώνα, όταν σκοτεινιάζει πολύ νωρίς, βλέπεις ανθρώπους σε όλη την πόλη να φωτίζονται από το φως των οθονών των κινητών τους. Σε πάρκα, σε καφέ, ακόμα και πάνω στα ποδήλατά τους. Είναι αρκετά αλλόκοτο. Αυτό το φως, που κυριαρχεί στις ζωές μας, είναι μερικές φορές το μόνο μέσο επικοινωνίας μας, αλλά την ίδια στιγμή μας απομονώνει πλήρως. Μας αποσυνδέει από τον πραγματικό κόσμο».

Και, όμως, αυτές τις μέρες η φωτογραφία του γλυπτού μέσα στην άδεια πόλη έγινε, δικαίως, viral ξανά.

Αυτήν την φορά, τα κινητά δεν μας απομακρύνουν από την πραγματική ζωή, αλλά μας πλησιάζουν σε αυτήν, όσο γίνεται περισσότερο. Η επαφή με το»φως της οθόνης» μας φέρνει κοντά σε αυτούς που αγαπάμε, αλλά και σε ταινίες, μουσικές και έργα τέχνης που μας δίνουν ζωή και παρηγοριά σε αυτές τις ζοφερές και άδειες από «φως» μέρες που διάγουμε.

Όλα, έχουν δύο όψεις, τελικά.