Διευθυντής Παθολογικής «Παπανικολάου» στο MEGA: «Η αναλογία είναι 1 γιατρός για 35 ασθενείς»
Ο κ. Αβραμίδης έκανε λόγο για κατάσταση «πολεμική» στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας που δέχονται ασφυκτική πίεση από το δεύτερο κύμα της πανδημίας
- Φρανσουά Μπαϊρού: Ποιος είναι ο «βετεράνος» του Κέντρου – Μπορεί να βγάλει τη Γαλλία από την κρίση;
- Πέντε πράγματα που κάνουμε ασυναίσθητα και… γινόμαστε αντιπαθητικοί στους άλλους
- Το στέμμα πέφτει, η ψυχική υγεία έρχεται; Τέλος στα καλλιστεία η Ολλανδία
- Τι είναι η Dubai chocolate που έχει τρελάνει τα social media – Η συνταγή που την κάνει ξεχωριστή
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο κ. Ιάκωβος Αβραμίδης, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», η οποία λειτουργεί πλέον ως κλινική COVID σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Ο κ. Αβραμίδης έκανε λόγο για κατάσταση «πολεμική» στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας που δέχονται ασφυκτική πίεση από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
«Μέχρι χθες στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν υπήρχε καμία κλίνη ΜΕΘ, γίνεται ένας αγώνας δρόμου, για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιοι ασθενείς να αποσωληνωθούν και σε κάποια τμήματα του νοσοκομείου που υπάρχουν ακόμα κάποιες διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για μη Covid περιστατικά, αν μπορεί κάποια από αυτές…» σημείωσε.
«Τα πράγματα μας έχουν προλάβει, δεν προνοήσαμε όπως θα έπρεπε. Κάθε 3 μέρες συζητάμε για ένα νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στο νοσοκομείο, κλείνοντας κλασσικές κλίνες και δημιουργώντας κλίνες Covid»., πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το πόσοι ασθενείς αναλογούν σε έναν γιατρό, ο κ. Αβραμίδης σημείωσε: «Το ΕΣΥ ήταν αποδυναμωμένο όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τα Μνημόνια και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης έπρεπε θα έπρεπε να υπάρξει μια καλύτερη προετοιμασία και και ενίσχυση. Δεν υπήρξε και τώρα πρέπει οι πάντες να συμμετάσχουν είτε είναι ειδικοί με το αντικείμενο είτε όχι» είπε.
«Το ερώτημα είναι τι γιατροί; Ανά 35 ασθενείς ένα γιατρός επιμελητής και ένας ειδικευόμενος. Αλλά μόνο 2 για τους 200 ασθενείς ανήκουν στις ειδικότητες που το γνωστικό τους αντικείμενο είναι η νόσος» εξήγησε.
«Πόσο αντέχουμε εμείς και πόσο αντέχουν οι υποδομές του συστήματος. Εμείς αντέχουμε, αλλά υπάρχει τεράστια ανασφάλεια για το τι θα ξημερώσει αύριο. Δεν είχαμε κάποιο σχέδιο για να πηγαίνουμε σταδιακά βήμα – βήμα. Δυστυχώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι και τώρα αυτοσχεδιάζουμε» κατέληξε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις