Πλάνα δείχνουν μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με τέσσερα ελικόπτερα και δεκάδες βαριά οπλισμένα στρατεύματα που εισβάλλουν σε μια απομακρυσμένη ένωση που ονομάζεται Sun City.

Θρησκευτική αίρεση

Ο αρχηγός της αίρεσης που κατοικεί στο Sun City ονομάζεται Sergei Torop – γνωστός ως Vissarion – πρώην στρατιώτης του κόκκινου στρατού και αστυνομικός που ισχυρίστηκε ότι αναγεννήθηκε το 1990 ως κυριολεκτική μετενσάρκωση του γιου του Θεού.

Παράλληλα με τον πλησιέστερο βοηθό του, Vadim Redkin, πρώην ροκ μουσικό, ο 59χρονος Torop κρατήθηκε και έφυγε από την ένοπλη φρουρά.

Η επιχείρηση φάνηκε να περιλαμβάνει τη Ρωσική Εθνική Φρουρά, μια δύναμη υπό τη διοίκηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και την υπηρεσία ασφαλείας FSB και την Ερευνητική Επιτροπή.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από μέλη της αίρεσης έδειχναν μέλη των ειδικών δυνάμεων με μάσκες, με πολυβόλα μάχης κλπ της ομάδας στην απομακρυσμένη περιοχή Kuraginsky της περιοχής Krasnoyarsk στη Σιβηρία. Άλλοι αξιωματικοί φαίνονται με απλά ρούχα.

Η ομάδα – που απαγορεύεται να καπνίζει και να πίνει αλκοόλ – βρίσκεται στη Σιβηρία για χρόνια και δεν είναι σαφές γιατί οι ρωσικές αρχές ενήργησαν τώρα σε μια επιδρομή νωρίς το πρωί.

Πριν από τρία χρόνια, ο Torop είπε στο BBC: «Έχουμε ένα σχολείο ευγενών κοριτσιών εδώ. Ετοιμάζουμε κορίτσια να γίνουν μελλοντικές σύζυγοι, μελλοντικές νύφες για αντάξια άτομα».

«Μια γυναίκα πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να ξεπεράσει τον άντρα, να μην είναι υπερήφανη για την ανεξαρτησία της, αλλά να είναι ντροπαλή, αφανής και αδύναμη».

Ο ηγέτης αυτής της λατρευτικής θρησκευτικής σέχτας, αναφέρεται ότι έχει δύο συζύγους με έξι παιδιά. Απέρριψε την πρώτη του γυναίκα, παντρεύτηκε μία 19χρονών που είχε ζήσει μαζί του από την ηλικία των επτά ετών.

Four helicopters and dozens of heavily-armed troops can be seen storming the remote compound.

Δημοσιεύτηκε από LADbible στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο