Η αλήθεια είναι ότι αυτό το δίλημμα συνήθως δεν έρχεται ως δια μαγείας στο μυαλό μας. Κάποτε τα θέματα αυτά έχουν συζητηθεί και έχουν αναλυθεί τόσο που δε μας αγχώνουν. Συνήθως από την αρχή κιόλας μιας σχέσης θα πει κάποιος την άποψή του πάνω σε αυτό.

Τι κάνεις όμως όταν δεν έχει γίνει ποτέ θέμα προς συζήτηση η συγκατοίκηση; Πώς του το λές;

Στη γλώσσα που μιλάει

Είναι πολύ απλό. Του το λες στη γλώσσα που μιλάει ή που επικοινωνείτε. Μη βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου ήδη από την αρχή. Η συγκατοίκηση είναι κάτι που θέλεις μαζί του; Τότε ναι πες του το. Μη χάνεις τον χρόνο σου κάνοντας σενάρια πώς θα είναι ή τι θα πει;

Μίλα του

Πες του ακριβώς πώς νιώθεις και πώς αισθάνεσαι. Πες του ότι θέλεις να περνάτε τον χρόνο σας μαζί και να μένετε μαζί. Εξήγησέ του ότι αυτό δεν πρόκειται να αναιρέσει ότι θα έχετε και ο καθένας τον δικό του χρόνο.

Η ειλικρίνεια και η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση και αυτό είναι δομικό συστατικό της.

Δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα

Κερδισμένη θα βγεις όσο κι αν νιώσεις «ότι έχασες» σε κάποιες περιπτώσεις. Αν ας πούμε σου πει ότι το θέλει κι εκείνος, μόλις κέρδισες αυτό που ήθελες. Αν πάλι σου πει όχι, τότε συνειδητοποιείτε και οι δύο ότι έχετε άλλους στόχους και όνειρα γενικά, οπότε κέρδισες μια εμπειρία έχοντας αυτή τη σχέση και πας παρακάτω.

Μην πεις ότι έχασες τον χρόνο σου γιατί ξέρεις ότι δεν είναι έτσι. Κέρδισες μια σχέση με έναν άνθρωπο που έτυχε να μην έχετε τους ίδιους στόχους. Αυτό θα σου αποφέρει να έχεις τα «θέλω» σου μπροστά και να μην τα καταπιέζεις άλλη φορά.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα σενάρια είναι θετικά και δεν έχεις κανέναν λόγο να τα θεωρείς αρνητικά. Σκέψου να μην ήσουν εξ’ αρχής σε σχέση μαζί του. Δε θα είσαι το ίδιο άτομο που είσαι τώρα.