Περίπου δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι η Μαίρη Κατράντζου να παρουσιάσει την νέα συλλογή της για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2020, την πρώτη επί ελληνικού εδάφους.

Η παρουσίαση της νέας της συλλογής θα γίνει στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ένας αρχαιολογικός χώρος θα φιλοξενήσει μία τέτοια εκδήλωση. Για την επίδειξη μόδας μίλησε μάλιστα και η ίδια η σχεδιάστρια σε συνέντευξη της στο Harpers Bazzar.

Τι αναφέρει η Κατράντζου

«Ολοι με συμβούλευαν να μην το κάνω, μιας και γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει κατά καιρούς αιτήσεις για χρήση του χώρου που είχαν απορριφθεί από το (ΚΑΣ) Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε η Κατράντζου σε συνέντευξή της στο περιοδικό και συνέχισε:

«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά αισθανόμασταν ότι οι προσπάθειές μας άξιζαν τον κόπο. Ήθελα να βρω ένα μνημείο που να συνδέει όλα τα στοιχεία. Όταν επισκέφθηκα το Ναό του Ποσειδώνα για πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια, ήταν το μοναδικό μνημείο που συνάντησα στον κόσμο, όπου αισθάνθηκα τόσο κοντά στον ουρανό, τη γη και τη θάλασσα. Υπάρχει μια ακατέργαστη ενέργεια σ’ αυτή την τοποθεσία» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η έγκριση για την παραχώρηση του μνημείου δόθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το ΚΑΣ μετά από αίτημα του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς ο σκοπός της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός.