Η Τζίνα Ροσέρο, είναι ένα 35χρονο σουπερμόντελ με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, που έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη τρανσέξουάλ Playmate ατα νησιά του Ασιατικού Ειρηνικού.

Η Ρoσέρο ανακαλύφθηκε από έναν φωτογράφο μόδας σε ένα εστιατόριο στην κάτω ανατολική πλευρά του Μανχάταν της Νέας Υόρκης όταν ήταν 21 ετών. Πέρασε το κατώφλι του NEXT Model Management. Εχει κάνει σημαντικές συνεργασίες και έχει αποσπάσει βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Ροσέρο είναι ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στις ΗΠΑ, έχοντας απορρίψει και προτάσεις για κινηματογραφικές παραγωγές, ωστόσο η φήμη της εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά την αποκάλυψη πως θα είναι εξώφυλλο στο Playboy του Αυγούστου 2019.

Η Ροσέρο φιλοξενείται στις σελίδες του πασίγνωστου περιοδικού σε μια ενότητα αφιερωμένη στο φύλο και τη σεξουαλικότητα, όπου και συζητά για τα πρότυπα των τρανσέξουαλ, το φεμινισμό και τα κρυφά της ταλέντα.

Η ίδια μετά τη στέψη της, δήλωσε ότι νιώθει πως «ανοίγει το δρόμο σε όποιον θέλει να κατακτήσει τα πιο μεγάλα του όνειρα».

«Ελπίζω επίσης για όποιον θεωρείται “διαφορετικός” να ξέρει ότι αυτό που σε κάνει διαφορετικό, είναι η δύναμή σου, και ιδιαίτερα η χωρίς μετάνοια έκφραση της σεξουαλικότητάς σου, του φύλου και της αξίας της μοναδικής σου οπτικής», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Ροσέρο είναι το δεύτερο τρανσέξουαλ μοντέλο που θα γίνει εξώφυλλο στο Playboy, καθώς το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που φωτογραφήθηκε για λογαριασμού του θρυλικού περιοδικού ήταν η Ινες Ρο από τη Μεγάλη Βρετανία.