«Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως είχε δηλητηριαστεί όλο μου το σώμα, έπαθα σηψαιμία, σηπτικό σοκ και με έριξαν σε κώμα για να μου κάνουν εντατική αιμοκάθαρση» λέει η ηθοποιός Κατερίνα Βρανά μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας της, δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμη  αρνούμενη να δεχτεί μία μονιμότητα που δεν την εκφράζει.

Μιλώντας στο περιοδικό People το κορίτσι που το CNN συμπεριέλαβε στους πιο αστείους κωμικούς παγκοσμίως και κέρδισε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό Funniest Person In The World, του Laugh Factory, το 2016, σημειώνει για την περιπέτεια της ότι έμεινε δύο μήνες σε νοσοκομείο του εξωτερικού όπου και τη χτύπησε η ασθένεια πριν επιστρέψει στην Ελλάδα όπου έμεινε επίσης στο νοσοκομείο για έξι μήνες: «Στη Μαλαισία ήμουν συνεχώς στην εντατική, γιατί παρουσιάζονταν συνεχώς νέα θέματα. Ο χειρουργός κάποια στιγμή μού είπε: «Κατερίνα, περνάω ξανά όλη μου την πρακτική μαζί σου». Και του απαντάω: «Τιμή σου και καμάρι σου». «Δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο» μου λέει ξανά. «Σε ευχαριστώ! Μόνο κάτι τέτοιο μου ταιριάζει» του απάντησα με καμάρι!».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Πράτανου αν πρέπει ό,τι κι αν κάνει να είναι τόσο ιδιαίτερο απάντησε: «Μοναδικό! Ακόμη κι όταν πεθαίνω! Γράψ’ το όπως σ’ το λέω! (γέλια) Τυφλώθηκα δύο εβδομάδες αφού συνήλθα από το κώμα. Το θέμα με την ομιλία μου προέκυψε ένα χρόνο μετά, το Μάρτιο του 2018».

«Ο οργανισμός μου έκανε shut down. Δούλευαν μόνο η καρδιά και ο εγκέφαλος. Από ό, τι μου εξήγησαν, ο οργανισμός έριξε το βάρος του στη λειτουργία αυτών των δύο οργάνων και το αίμα πήγαινε μόνο εκεί. Έτσι, έπαθα γάγγραινα στα άκρα» λέει για να προσθέσει γελώντας: «Ποιος παθαίνει γάγγραινα τη σήμερον ημέρα;». Οπως εξηγεί η ηθοποιός: «Το σώμα μου πάλευε για να κρατηθώ στη ζωή κι έτσι ατρόφησαν οι μύες και το νευρικό μου σύστημα. Έπαθα νευροπάθεια και μυοπάθεια. Όταν ξύπνησα, ενώ ένιωθα τα άκρα μου, η εντολή από τον εγκέφαλο δεν έφτανε. Σαν να μου έλεγε, «Φίλε, είμαστε ζωντανοί. Άσε τώρα τα χέρια. Κούλαρε. Κάτσε στο κρεβάτι και χαλάρωσε, μη με πρήζεις. Πιάσε ένα φραπέ». (γέλια) Ήμουν όμως τυχερή γιατί δεν έπαθα τις πελώριες ζημιές που παθαίνεις σε τροχαίο. Συγκαταλέγομαι στις περιπτώσεις του εγκεφαλικού. Ήμουν σαν ένας υπολογιστής που κράσαρε. Και έπρεπε να μάθω από την αρχή τα πάντα, σαν να είμαι μωρό».