Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δ.Χορν: Οι μυθιστορηματικοί έρωτες

Δ.Χορν: Οι μυθιστορηματικοί έρωτες

Η λάμψη και η φινέτσα του φαίνεται να μαγνήτιζε τις γυναίκες. Και ο ίδιος όμως ήταν ευάλωτος σε αυτές, αφού κατά δική του ομολογία... τις απατούσε συνεχώς.

Με τη φυσική του γοητεία και τη δυναμική του προσωπικότητα κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στον κινηματογράφο αλλά και στις ζωές των γυναικών που μπήκαν στη ζωή του.

Η προσωπική του ζωή είχε τις εντάσεις και τις ανατροπές που αρμόζουν σε έναν άντρα με την πληθωρική προσωπικότητα του Χορν.

Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Ρίτα Φιλίππου, κόρη αστικής οικογένειας επιπλοποιών της εποχής, με την οποία ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα όταν γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι. Τον Αύγουστο του 1942 παντρεύονται με κουμπάρους την κ.Κυβέλη και τον πρώην υπουργό κ.Στρατηγόπουλο.

«Η Ρίτα δεν ζήλευε, δεν με έλεγχε καθόλου, δεν με ρωτούσε, που πήγες, τι έκανες, με ποιον μιλάς. Την απατούσα και της το έλεγα. Και δεν την ένοιαζε καθόλου. Μου λέει: Αφού σου αρέσει, θέλω να κάνεις ό,τι σου αρέσει» είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη του.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η μεγάλη Γαλλίδα τραγουδίστρια ,  ήρθε στην Αθήνα για δυο εμφανίσεις στο θέατρο Κοτοπούλη. Εκεί συναντά τον 25χρονο τότε ηθοποιό Δημήτρη Χόρν και όχι μόνο υποκύπτει στη γοητεία του αλλά τον ερωτεύεται παράφορα.

«Πιστεύω πως μπορώ να σε κάνω ευτυχισμένο και πως σε καταλαβαίνω. Νιώθω έτοιμη να παρατήσω τα πάντα για σένα. Θα σε περιμένω όσο καιρό χρειαστεί… σ΄ αγαπώ όσο δεν αγάπησα ποτέ κανέναν. Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά!» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα, η ερωτική επιστολή που του έγραψε και που πουλήθηκε το 2008 σε δημοπρασία στην Αθήνα, αντί 1.500 ευρώ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 η Έλλη Λαμπέτη εμφανίζεται στη ζωή του, όταν ο Χορν μαζί με την ίδια και τον Γιώργο Παππά φτιάχνουν δικό τους θίασο.

Ο γάμος του Χορν με τη Φιλίππου μετράει σχεδόν 10 χρόνια, ενώ η Έλλη Λαμπέτη είναι παντρεμένη με τον Μάριο Πλωρίτη.

Η γνωριμία τους ξεκίνησε με μια αμοιβαία αντιπάθεια, με εκείνον να την απορρίπτει στις εισαγωγικές εξετάσεις που έδωσε για τη σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Βρισκόμενοι στο Κάιρο για τις ανάγκες της ταινίας «Κυριακάτικο Ξύπνημα» γεννιέται μεταξύ τους ένας έρωτας που αποδείχθηκε μοιραίος, τόσο για τον Χορν όσο και για τη Λαμπέτη.

«‘Ημασταν μαζί επτά χρόνια. Αφόρητη ζηλιάρα. Δεν τολμούσα ούτε βλέμμα να ρίξω σε άλλη γυναίκα. Γινόταν χαλασμός. Ζήλευα κι εγώ ελεεινά. Όταν με άφησε, ήμουν σαν ταύρος εν υαλοπωλείω. Πληγώθηκε ο εγωισμός μου. Δεν μπορώ να πω πως δεν την αγάπησα. Και τη θαύμαζα πολύ ως ηθοποιό. Αλλά δεν ήταν η γυναίκα της ζωής μου» όπως έχει αναφέρει.

Οι δυο τους λήγουν τους γάμους τους, για να ζήσουν μαζί έναν έρωτα θυελλώδη, με εντάσεις, πάθος και συγκρούσεις.

«Δεν τολμούσα ούτε βλέμμα να ρίξω σε άλλη γυναίκα. Γινόταν χαλασμός. Ζήλευα κι εγώ ελεεινά. Όταν με άφησε, ήμουν ως ταύρος σε υαλοπωλείο. Πληγώθηκε ο εγωισμός μου. Δεν μπορώ να πω πως δεν την αγάπησα. Και τη θαύμαζα πολύ σαν ηθοποιό. Αλλά δεν ήταν η γυναίκα της ζωής μου» έχει δηλώσει ο Χορν.

https://www.youtube.com/watch?v=2mcKhTfo2T8

Η σχέση τους λήγει, όταν η Λαμπέτη γνωρίζει τον αμερικανό Φρέντερικ Γουέικμαν και λίγο αργότερα φεύγει μαζί του στην Αμερική.

«Μου έδωσε τα παπούτσια στο χέρι» είχε δηλώσει τότε ο ηθοποιός.

Ο Φρέντυ Γερμανός γράφει στο βιβλίο του, πως ένα βράδυ ο Χορν είχε βρεθεί έξω από το σπίτι της Λαμπέτη, πετώντας πέτρες και κονσερβοκούτια, με εκείνη να καλεί την Αστυνομία.

«Όταν χωρίσαμε και δεν τρωγόμασταν, τον αγαπούσα περισσότερο. Κι όταν ερχόταν και μου χτυπούσε την πόρτα, τα είχε ήδη με άλλη ηθοποιό» είχε πει η Λαμπέτη.

Το κενό που απομένει στη ζωή του Χορν, έρχεται να καλύψει μια γυναίκα που έμελλε να παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Μάλιστα όσοι τον γνώριζαν καλά μιλούν για το καταστάλαγμα της ζωής του.

Πρόκειται για την Άννα Γουλανδρή, κόρη της εφοπλιστικής οικογένειας, που είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγο της Λεωνίδα Παπάγο, πρέσβη και μετέπειτα αυλάρχη του βασιλιά Κωνσταντίνου, με τον οποίο είχε έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

«Η Άννα είχε μεγάλη καρδιά, ήταν μια πανέξυπνη γυναίκα και ένας χαριτωμένος άνθρωπος. Αγάπησα το αστραφτερό της χαμόγελο, το γέλιο της. Με περίμενε μετά το θέατρο να γυρίσω στο σπίτι για να φάμε μαζί» όπως είπε ο ίδιος,

Έτσι τον Ιανουάριο του 1967 σε ένα μικρό εκκλησάκι της οδού Στησιχόρου γίνεται ο γάμος τους.

Μαζί με τον Χορν έφτιαξαν το Ίδρυμα Γουλανδρή-Χορν που είχε τα ονόματά τους, στους Αέρηδες στην Πλάκα. Έζησαν παντρεμένοι είκοσι χρόνια, ως τον θάνατό της, το 1988. Ο

https://www.youtube.com/watch?v=noKAhOQWIyE

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024