Λόγω της επιβλητικής παρουσίας του και του αυστηρού του ύφους, ο Πέτρος Φυσσούν ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους με τη χαρακτηριστική σοβαρότητα η οποία τον διέκρινε ως άνθρωπο και ως ηθοποιό. Στο αριστοκρατικό του παρουσιαστικό ταίριαζαν ιδιαίτερα ρόλοι που εξέπεμπαν κύρος, όπως ο πρίγκιπας Υψηλάντης στην ταινία «Μαντώ Μαυρογέννους» ή ο βασιλιάς Κρέοντας στην αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη».

https://www.youtube.com/watch?v=GZZ13Hgeyx4

Η οδυνηρή προσωπική ζωή

Αν και οι ρόλοι του ήταν ιδιαίτερα λαμπεροί, η πραγματική του ζωή δεν είχε την ίδια λάμψη.Για τον Φυσσούν η μοίρα προέβλεπε ότι θα αποχωριζόταν συνεχώς σημαντικές γυναίκες της ζωής του σωρεύοντας στη ζωή του τον πόνο.Σε συνδυασμό με το άγχος που του είχαν προκαλέσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, το ποτήρι τελικά ξεχείλισε όταν έχασε τη σύζυγό του Τέτα.

Έχοντας βγει από έναν αποτυχημένο γάμο με την Σουηδή ηθοποιό Μοντ Χόνσον ο Πέτρος Φυσσούν ερωτεύεται την Τέτα Χατζηχρήστου (κόρη του γνωστού κωμικού ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου και της Μαίρης Νικολαϊδου) και της ζητά να παντρευτούν.

Η κατά πολλά χρόνια διαφορά ηλικίας και το επάγγελμα του ηθοποιού, είχαν προκαλέσει αντιρρήσεις από τον Χατζηχρήστο που δεν ήταν σύμφωνος με το γάμο της κόρης του. Στην πορεία όμως αποδέχθηκε την απόφασή της κόρης και μάλιστα θα βρεθεί στην ίδια σκηνή με τον γαμπρό του σε μια επιθεώρηση στο Δελφινάριο.

Ο Πέτρος Φυσσούν έπεσε σε βαρύ πένθος όταν έχασε τη γυναίκα του, Τέτα Χατζηχρήστου μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Το γεγονός του προκάλεσε μεγάλο ψυχικό πόνο που του ήταν δύσκολο να διαχειριστεί και έτσι 18 μήνες αργότερα φεύγει και ο ίδιος από τη ζωή.

Καρπός του γάμου του Φυσούν και της Χατζηχρήστου θα είναι η κόρη του Άνια. Αν και η ίδια ασχολήθηκε με την υποκριτική, αποσπώντας μάλιστα πολύ καλές κριτικές, ξαφνικά το 2004 πήρε την απόφαση να μονάσει. Η απόφαση της να εγκαταλείψει τα εγκόσμια ως Άνια και να κάνει νέα αρχή στη ζωή αλλάζοντας το όνομά της σε Πορφυρία, αιφνιδίασε τους γονείς της, ενώ απασχόλησε και τα ΜΜΕ για αρκετό καιρό.

Τα οικονομικά προβλήματα και η έξωση

Τα τελευταία χρόνια ο ίδιος και η σύζυγός του αντιμετώπιζαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκια του σπιτιού τους. Το 2013 η σπιτονοικοκυρά τους έκανε έξωση και τελικά βρέθηκε σπίτι για να μείνουν, με τη συνδρομή της Εκκλησίας. Τότε εμφανίστηκαν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο.

Το 2015 κλονισμένος από το θάνατο της συζύγου του, μας χαιρετά για πάντα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο