Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι όχι στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ψυχρός Πόλεμος (Cold war, Πολωνία/ Γαλλία/ Αγγλία, 2018) του Πάβελ Παβλικόφσκι. Ο Ψυχρός Πόλεμος μέσα από το μικροσκόπιο του έρωτα, την σπαραχτική ιστορία δύο Πολωνών (Τζοάνα Κούλιγκ, Tόμας Κοτ) σε 15 περίπου έτη, από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 μέχρι τα μέσα της μεθεπόμενης. Ένα 90λεπτο κινηματογραφικό ποίημα που γοητεύει μέσα στην αστείρευτη μελαγχολία του.

ΑΘΗΝΑ: ΝΙΡΒΑΝΑ – ΙΝΤΕΑΛ – ΟΣΚΑΡ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΙΓΛΗ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΣΙΝΕΡΑΜΑ – ΣΙΝΕΑΚ – WEST CITY – ΒΑΡΚΙΖΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ – ΟΛΥΜΠΙΟΝ

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Ο τελευταίος παρτιζάνος (Ελλάδα, 2017). Ντοκιμαντέρ του Αντρέα Χατζηπατέρα. Εξομολογητικός και ανθρώπινος, ακόμα και χιουμορίστας, ο Μανώλης Γλέζος ξεφυλλίζει σαν λεύκωμα φωτογραφιών την ψυχή του μπροστά στον φακό του Χατζηπατέρα και αυτές είναι οι πιο δυνατές στιγμές του ενός ντοκιμαντέρ

ΑΘΗΝΑ: ΔΑΝΑΟΣ – ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ – ΤΡΙΑΝΟΝ ΘΕΣ/ΚΗ: ΦΑΡΓΚΑΝΗ

Ταξιδεύοντας με τον Μίκη (Ελλάδα/ Γερμανία, 2017). Ντοκιμαντέρ του Αστέρη Κούτουλα. Ενενήντα λεπτά για τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από ένα τεράστιο υλικό διάρκειας περίπου 600 ωρών που γυρίστηκε σε ένα διάστημα περίπου 30 ετών. Ο έλληνας σκηνοθέτης Αστέρης Κούτουλας που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο απομονώνει στιγμές που παρουσιάζουν την αυθεντική εικόνα του «πνευματικού αναρχικού» Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΘΗΝΑ: ΣΤΟΥΝΤΙΟ – ΑΛΚΥΟΝΙΣ – ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ – ΟΝΕΙΡΟ

Τυφλό σημείο (Blindspotting, ΗΠΑ, 2018). Αντιρατσιστικό δράμα του Κάρλος Λόπεζ Εστράδα με δραματουργικό χώρο το Οουκλαντ της Καλιφόρνια και πυρήνα την σχέση δύο φίλων, ενός μαύρου πρώην κατάδικου (Nταβίντ Ντιγκς) και ενός λευκού που συμπεριφέρεται σαν να θέλει να μπει στην φυλακή (Ραφαέλ Κασάλ).

ΑΘΗΝΑ: ODEON ΟΠΕΡΑ – ODEON ΟΠΕΡΑ VILLAGE ΡΕΝΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ :ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ

Η διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ (The miseducation of Cameron Post, ΗΠΑ, 2018). Δράμα της Ντεζιέρ Ακαβάν με την Κλόε Γκρέις Μόρετζ στον ρόλο μιας ομοφυλόφιλης κοπέλας αναγκασμένης να ζήσει ίδρυμα …«αποκατάστασης ομοφυλοφίλων» μέσω χριστιανισμού! Χριστός κι Απόστολος!

ΑΘΗΝΑ: ΑΣΤΟΡ – ΙΛΙΟΝ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΝΔΟΡΑ – ΑΝΟΙΞΗ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ

Εντιμότατοι κλέφτες (King of thieves, Αγγλία, 2018) . Περιπέτεια του Τζέιμς Μαρς με τον Μάικλ Κέιν επικεφαλής μιας σπείρας κλεφτών που δεν λένε να βγουν στην σύνταξη. Σενάριο βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία.

ΑΘΗΝΑ: VILLAGE MALL – VILLAGE PENTH – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – ODEON STARCITY – ODEON ΙΛΙΟΝ – EMΠΑΣΥ – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – ABANA – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON MAKEΔONIA

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Hunter killer (HΠΑ, 2018) του Ντόνοβαν Μαρς. Ανόητη πολεμοχαρής στρατιωτική περιπέτεια στην οποία δεν πυρπολούνται μόνον στρατιωτικές βάσεις Ρώσων από Ρώσους αλλά πυρπολείται και η νοημοσύνη του θεατή. Με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκάρι Ολντμαν.

ΑΘΗΝΑ: ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΑΕΛΛΩ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – WEST CITY – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ΝΑΝΑ – TOWN CINEMAS – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – CINEMA ONE – VILLAGE COSMOS

Mandy (ΗΠΑ, 2018) του Πάνος Κοσμάτος. Στο πρώτο μέρος νιώθεις ότι αυτή η ταινία τρόμου που σκηνοθέτησε ο γιος του σκηνοθέτη του «Περάσματος της Κασσάνδρας» και του «Κόμπρα», θα κάνει την διαφορά. Ένα κόκκινο φίλτρο της δίνει μια θολή αλλά εικαστικά εντυπωσιακή εικόνα. Σύντομα όμως το σενάριο παραδίδεται σε μια σειρά των γνωστών κλισέ που βρίσκεις στο είδος και καταλήγει σε μια ακόμη περιπέτεια εκδίκησης με τον Νίκολας Κέιτζ στον ρόλο του ανθρώπου που θέλει να εκδικηθεί τους οπαδούς μιας θρησκευτικής αίρεσης, υπεύθυνους για τον θάνατο της αγαπημένης του (Αντρέα Ράισμπορο).

ΑΘΗΝΑ: VILLAGE ΡΕΝΤΗ – ΔΑΝΑΟΣ – ΖΕΑ – ΝΑΝΑ – ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΣ/ΚΗ: ΒΑΚΟΥΡΑ – CINEMA ONE

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024