Σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή για την Ελλάδα προβλήθηκε στους κινηματογράφου η ταινία «20 γυναίκες κι εγώ».

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1973, λίγες μόνο ημέρες πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Κώστας Βουτσάς εμφανίζεται στο λευκό πανί με μια ταινία που δεν ενθουσίασε τους κριτικούς.

Η ταινία αφορά στην κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Γιάννη Δαλιανίδη, η οποία είχε παιχτεί το 1972.

Σε μια επιχείρηση γυναικείων εσωρούχων εργάζεται ο Κώστας Φιλίππου και είναι ο μοναδικός άντρας ανάμεσα σε πολλές γυναίκες που αποτελούν το προσωπικό της εταιρίας.

Πολλές είναι αυτές που τον βλέπουν σαν υποψήφιο γαμπρό, άλλά ο Κώστας πρέπει να παντρέψει πρώτα τις δύο ανύπαντρες αδερφές του. Η Μπέτυ, μια νεαρή που εργάζεται στην επιχείρηση, είναι εκείνη που έχει κερδίσει την καρδιά του Κώστα. Όταν όμως τολμά να κάνει συζήτηση στο σπίτι του για γάμο αντιμετωπίζει την οργή της μητέρας του και των κοριτσιών.

Αν και η ταινία σκορπίζει γέλιο εδώ και δεκαετίες οι κριτικοί της εποχής δεν πείστηκαν από τις ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και το σενάριο. Πιο συγκεκριμένα χαρακτήρισαν «κουρασμένο» τον Βουτσά και «αφελές» το σενάριο του Δαλιανίδη.

Η Σμάρω Στεφανίδου υποδύεται τη μητέρα του Βουτσά και η Μπέτυ Λιαβού την τρελά ερωτευμένη μαζί του συνάδελφο.

Η ταινία έκοψε 129.099 εισιτήρια στην πρώτη της προβολή και θεωρείται μια από τις τελευταίες επιτυχίες της Φινος Φιλ, μόλις τέσσερα χρόνια πριν το οριστικό κλείσιμο της.