Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας ο υπουργός Υγείας

Στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας ο υπουργός Υγείας

Τέσσερις ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα ο Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε την περιοχή για να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα αναφορικά με την πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Ανατολική Αττική

Το Κέντρο Υγείας της Ραφήνας επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, Σταμάτη Βαρδαρό.

Τέσσερις ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα, ο κ. Ξανθός ενημερώθηκε από το προσωπικό του ΚΥ Ραφήνας για το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στη δομή καθώς και για το πως έγινε η διαχείριση των περιστατικών κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που σάρωσαν την Ανατολική Αττική, στοιχίζοντας τη ζωή σε 83 άτομα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ για την προσπάθεια που καταβάλλει όλες αυτές τις ημέρες για τη διαχείριση των ασθενών και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επούλωση των πληγών ψυχικών και σωματικών όλων όσων έζησαν τον πύρινο εφιάλτη.

Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης των υγειονομικών δομών της Ανατολικής Αττικής και υπενθύμισε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντές για την παροχή της κατάλληλης φροντίδας οι κάτοικοι της περιοχής να μπορέσουν να ξεπεράσουν γρήγορα το μετατραυματικό σοκ στο οποίο βρίσκονται.

Η αυτοθυσία των εργαζομένων έσωσε το ΚΥ Ραφήνας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας που βρίσκεται στην έκταση του Νταού Πεντέλης, απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, τη Δευτέρα η Διευθύντρια – Συντονίστρια έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνα στο Δημαρχείο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έβρισκε κανέναν. Δεν ήξερε αν πρέπει να εκκενώσει το κτίριο καθ’ ότι η φωτιά πλησίαζε.

Μετά τις επανειλημμένες εκκλήσεις με εντολή της ΥΠΕ εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στις 18:30 μ.μ. της Δευτέρας.

«Δεν υπήρχε κανείς από τους αρμόδιους να τους πει τι να κάνουν. Εάν δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία η Διευθύντρια-Συντονίστρια να εκκενώσει το Κέντρο Υγείας, κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη. Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λεωφόρο Μαραθώνος.  Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (Υδραυλικός, Ψυκτικός, Ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας θρηνεί και την απώλεια μιας εργαζόμενης του, καθώς τεχνολόγος-ακτινολόγος που παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα την Δευτέρα στο ΚΥ με τρίμηνη μετακίνηση από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, έχασε τη ζωή της μαζί με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024