Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα έκαναν πέντε μεγιστάνες αν έχαναν τα πάντα;

Τι θα έκαναν πέντε μεγιστάνες αν έχαναν τα πάντα;

Έχοντας ξεκινήσει από το απόλυτο μηδέν, είναι απολύτως λογικό, πολλοί από αυτούς τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, να πιστεύουν ότι μπορούν να ξαναφτάσουν στην επιτυχία

Έχοντας ξεκινήσει από το απόλυτο μηδέν, είναι απολύτως λογικό, πολλοί από αυτούς τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, να πιστεύουν ότι μπορούν να ξαναφτάσουν στην επιτυχία, εφόσον έχαναν τα πάντα σε μια νύχτα.

Ακόμα και αν δεν κατάφερναν να φτάσουν τα νούμερα στα οποία βρίσκονται τώρα, έχουν όλοι τους ένα πολύ καλό πλάνο για το πως θα έφταναν στην επιτυχία.

Σε αυτή την άβολη «κατάσταση» υπέβαλε το αμερικανικό δίκτυο CNBC, πέντε επιτυχημένους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, ανάμεσα τους ο Μαρκ Κιούμπαν και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Μπάρμαν και πωλήσεις για τον Μαρκ Κιούμπαν

Ο Μαρκ Κιούμπαν έγινε ευρέως γνωστός στις ΗΠΑ, μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Shark Tank», στην οποία επίδοξοι επιχειρηματίες αναζητούν επενδυτές για τις επιχειρήσεις τους, επίσης είναι ιδιοκτήτης της μπασκετικής ομάδας Dallas Mavericks του NBA, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 3,7 δισ. δολάρια.

Σε περίπτωση που τα έχανε όλα εν μια νυκτί, θα ακολουθούσε δύο βήματα. «Πρώτον θα έπιανα δουλειά ως μπάρμαν το βράδυ και την ημέρα θα εργαζόμουν ως πωλητής».

Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν σίγουρος κατά πόσο θα έπιανε τα επίπεδα πλούτου που έχει αυτή τη στιγμή, αφού όπως είπε «για να γίνεις δισεκατομμυριούχος χρειάζεσαι τύχη», όμως κατέστησε σαφές ότι θα μπορούσε να πιάσει τον… επταψήφιο αριθμό. «Θα μπορούσα να γίνω πολυεκατομμυριούχος; Δεν έχω αμφιβολία».

«Φρέσκια» ιδέα για τον Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ο 67χρονος Ρίτσαρντ Μπράνσον, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 5 δισ. δολάρια, ξέρει ακριβώς τι θα έκανε σε περίπτωση που έπρεπε να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή. Θα κατέβαζε μια «φρέσκια» ιδέα, μια εταιρία, την οποία δεν έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

«Θα έψαχνα όλα τα τετράδια μου να βρω τις καλύτερες ιδέες που »χάθηκαν» και να τις αναγεννήσω», γράφει στην αυτοβιογραφία του ο ιδρυτής της Virgin.

Παρά το γεγονός ότι έχουν αλλάξει πολλά στον κόσμο των εταιριών την τελευταία δεκαετία, τα βασικά χαρακτηριστικά του να «χτίζεις» μια εταιρία έχουν παραμείνει ίδια, είπε και συνέχισε: «Μια φορά επιχειρηματίας για πάντα επιχειρηματίας. Ξέρω ότι θα έβρισκα μια θέση στην αγορά».

Σερβιτόρα η Μπάρμπαρα Κορκόραν

H Μπάρμπαρα Κορκόραν, η οποία κατάφερε να φτιάξει την περιουσία της, επενδύοντας στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης, από τη δεκαετία του 1970 και ύστερα, αποκάλυψε ότι ακόμα φοβάται πως μπορεί να τα χάσει όλα.

Η  Μπάρμπαρα Κορκόραν, η οποία είναι επίσης γνωστή από το «Shark Tank» αναφέρει πως αν βρεθεί αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της, θα επέλεγε να δουλέψει ξανά ως σερβιτόρα, επάγγελμα που ασκούσε έως τα 22 της.

Σύμφωνα με δηλώσεις της, η δουλειά αυτή ως σερβιτόρα, την προετοίμασε να χτίσει μια επιτυχημένη επιχείρηση. «Μαθαίνεις περισσότερα ως σερβιτόρα, από όσα μαθαίνεις σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά μπορείς να φανταστείς», είχε δηλώσει σε εκπομπή του CNBC.

Αυτοκίνητα για τον Μάρκους Λεμονής

Ο Μάρκους Λεμονής, τηλεοπτική προσωπικότητα και παρουσιαστής του παιχνιδιού «The Profit», καθώς και διευθύνων σύμβουλος των επιχειρήσεων Camping World και Good Sam Enterprises, με τζίρο 2,5 δισ. δολαρίων ετησίως, θα γυρνούσε στην πώληση αυτοκινήτων.

«Αν τα έχανα όλα σήμερα και έπρεπε να να ξεκινήσω από την αρχή, θα πουλούσα αυτοκίνητα. Δουλεύεις με τα αποθέματα κάποιου άλλου, ενώ εσύ ο ίδιος ελέγχεις το πρόγραμμά σου. Μπορώ να σηκώνομαι στις 5 το πρωί και να εργάζομαι μέχρι τις 10 το βράδυ. Και μου αρέσει».

Ο Τζιμ Κοχ θα ξεκουραζόταν για ένα μήνα

Ο ιδρυτής της εταιρίας «Boston Beer», μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μπύρας στις ΗΠΑ, είναι η πιο αληθοφανής περίπτωση, αφού πριν από 10 χρόνια παραλίγο να χάσει τα πάντα, όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στα μπουκάλια της μπύρας και χρειάστηκε να αποσύρει από την αγορά 25 εκατομμύρια τεμάχια.

Το… νόημα για να μην πάθει κατάθλιψη το βρήκε μέσα από τον πατέρα του. Σε συζήτηση που είχαν, όταν γνωστοποίησε στον πατέρα του, ότι μπορεί να τα χάσει όλα, εκείνος του απάντησε: «Δεν πειράζει, είμαι περήφανος για σένα και για ότι έχεις καταφέρει μέχρι εδώ».

Τότε ήταν η στιγμή, που ο Τζιμ Κοχ αποφάσισε. «Είμαι εντάξει ακόμα και άμα τα χάσω όλα. Ήταν μια υπέροχη διαδρομή. Τι έπεται;»

Όσον αφορά το τι θα έκανε μετά, δεν έχει ιδέα. Αρχικά θα έπαιρνε ένα μήνα εκτός υποχρεώσεων για διακοπές και σκέψη για το επόμενο βήμα.

Only in

Ο πληθωρισμός εκτινάσει το σουβλάκι και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Οι λογαριασμοί ρεύματος, η τιμή των καυσίμων αλλά και των τροφίμων είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια. Πέφτουν και τα τελευταία «κάστρα» με το τυλιχτό σουβλάκι να γίνεται… πολυτελείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024