Δρομολογείται η έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου. Όπως ανακοινώθηκε το Δημόσιο προσέλαβε για την κοινοπρακτική έκδοση ως κύριους αναδόχους (lead managers) τις τράπεζες Barclays, BNP Paribas, Citi, J.P. Morgan και Nomura.

Όπως έχει γίνει γνωστό το Δημόσιο στοχεύει στην άντληση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της δημιουργίας του «μαξιλαριού κεφαλαίων» που πρόκειται να δημιουργήσει προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο. Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων, ενός 3ετούς και ενός 10ετούς, έως τον Αύγουστο.

Η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καθώς και η τιμολόγηση του νέου ομολόγου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ώρες, υπό την αίρεση των συνθηκών στην αγορά, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Παρά την αναταραχή στις αγορές ομολόγων τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος. Την προηγούμενη εβδομάδα το Bloomberg σε δημοσίευμά του σημείωνε ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα βρει πολλούς αγοραστές, όχι μόνο διότι η οικονομία της χώρας σταθεροποιείται, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν και πολλά άλλα χαρτιά με καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη.

Μιλώντας στο πρακτορείο, ο επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος της Alpha Trust Mutual Fund Management Δημήτρης Νταλίπης σχολίασε πως «το κυνήγι αποδόσεων συνεχίζεται καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν ελκυστικά ευρωπαϊκά ομόλογα».

in.gr