Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων η οποία
θα τοποθετηθεί λεπτομερώς επί του σχεδίου νόμου για την ίδρυση
πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη
Τετάρτη.

Οι πρυτάνεις έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο επιχειρείται να αλλάξει ο χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Αττική. Και αυτό, διότι, με την ίδρυση του νέου πανεπιστημίου θα συγχωνευτούν τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.
Και ως εκ τούτου, όπως έχουν υπογραμμίσει οι πρυτάνεις, ολόκληρη η Αττική θα μείνει χωρίς τεχνολογικό ίδρυμα.

Επιφυλάξεις και ενστάσεις διατυπώνουν ακόμη, για το θέμα της οριζόντιας μετακίνησης καθηγητών ΤΕΙ σε πανεπιστημιακές θέσεις χωρίς κρίση.

Κατά τα λοιπά, ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου και πλέον παίρνει το δρόμο προς το κοινοβούλιο.

Από εδώ και πέρα, αναμένεται να ενσωματωθούν κάποιες από τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί στη διαβούλευση και, την ερχόμενη Τετάρτη το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Πολλές αντιδράσεις στη διάρκεια της διαβούλευσης κατέγραψε μεταξύ άλλων το άρθρο 5, που αφορά στους φοιτητές. Το «ακανθώδες» ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων των αποφοίτων προηγούμενων ετών φαίνεται ότι απασχολεί όσους σχολίασαν στο εν λόγω πεδίο, ζητώντας στην πλειονότητά τους, την αυτόματη αναγνώριση των πτυχίων όλων των προηγουμένων ετών, ως πτυχία πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου που μίλησε στο ΑΠΕ, τα ζητήματα αυτά, αλλά και όσα προέκυψαν από τη διαβούλευση, θα εξεταστούν, ώστε να διερευνηθεί ποια αιτήματα θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν -στο μέγιστο δυνατό βαθμό- και ποια όχι.

in.gr