Το ερώτημα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας στο βρετανικό πανεπιστήμιο Brunel.

Από την έρευνα αυτή διαπιστώνεται πως οι συχνές αναρτήσεις για την τακτική άσκηση κερδίζουν πολλά Like και έτσι λειτουργούν τελικά ως κίνητρο για περαιτέρω εκγύμναση.

Από την άλλη, η ίδια έρευνα δείχνει ότι όσοι κάνουν Like σε αυτά τα post, το κάνουν από ευγένεια, ενώ στην πραγματικότητα δεν επικροτούν αυτά τα εγωκεντρικά δημοσιεύματα, εξηγεί η Δρ Τάρα Μάρσαλ. Συμπληρώνει δε, πως όσοι συχνά καταγράφουν online τις γυμναστικές τους ασκήσεις τείνουν να είναι νάρκισσοι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κύριος στόχος των μελών του Facebook που πάσχουν από ναρκισσισμό είναι να διαλαλήσουν πόσο χρόνο αφιερώνουν στην βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης. Αυτά τα post λαμβάνουν τα περισσότερα like, ο υψηλός όμως αριθμός τους δεν σημαίνει, κατ’ανάγκη, ότι εκείνοι που δήλωσαν «Μου αρέσει!», πράγματι το εννοούν, εξηγούν.

Το αποτέλεσμα για έναν νάρκισσο είναι θετικό, σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας -περισσότερα Like, περισσότερα Comments- όμως, η έρευνα έδειξε ότι οι φίλοι τους στο Facebook τους επιβραβεύουν από ευγένεια, ενώ ενδόμυχα συμβαίνει το αντίθετο -δεν τους αρέσει αυτή η αυτοπροβολή.

Διαβάστε επίσης, στο in.gr Τεχνολογία:

tech.in.gr