Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Νέα συνεργασία για το δίδυμο Μάρτιν Σκορσέζε και Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Μετά την «Σιωπή», ταινία που ο αμερικανός σκηνοθέτης ετοίμαζε επί 28 χρόνια, ο Σκορσέζε ετοιμάζεται να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Έρικ Λάρσον «The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair that Changed America» (Ο διάβολος στην λευκή πόλη: Φόνος, Μαγεία και Τρέλα στην Έκθεση που άλλαξε την Αμερική).

Ο Ντι Κάπριο αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου το 2010.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύω» είπε ο Σκορσέζε σε συνέντευξή του.

Το βιβλίο βασίζεται σε πραγματική ιστορία και αναφέρεται στην ιστορία ενός κατά συρροήν δολοφόνου και του αρχιτέκτονα που σχεδίαζε την Διεθνή Έκθεση του 1893 στο Σικάγο.

«Ένα από τα πράγματα που χρειάστηκα να παγώσω τους τελευταίους έξι μήνες» είπε ο Σκορσέζε αναφερόμενος στην προσπάθειά του να ολοκληρώσει την ταινία του Silence, «ήταν οι συναντήσεις μου για το σενάριο. Θέλουν να ξεκινήσουμε ξανά τον Ιανουάριο και να δούμε εάν θα βρεθεί τρόπος (να το κάνουμε), καθώς πρόκειται για μία συναρπαστική ιστορία» σημείωσε ο αμερικανός σκηνοθέτης.

Ο Σκορσέζε έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Ντι Κάπριο, σε ταινίες όπως Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης, The Aviator, The Departed, Shutter Island και Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ.

«Έχουμε έρθει πολύ κοντά και μας αρέσει να κάνουμε παρέα» σημείωσε ο Σκορσέζε αναφερόμενος στη σχέση του με τον αμερικανό ηθοποιό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ