Οι Βρετανοί συντηρητικοί δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στην επαναληπτική εκλογή για την έδρα του τέως πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο, το ποσοστό τους έπεσε σημαντικά, ενώ ανέβηκαν θεαματικά οι Φιλελεύθεροι.
{{{ map }}}
Στο Γουίντεϊ (δυτικά της Οξφόρδης), νικητής ήταν ο Ρόμπερτ Κορτς με 45%, ενώ ο Κάμερον το 2015 είχε λάβει περίπου 60%. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάμερον αποχώρησε από την πολιτική.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκαν οι Φιλελεύθεροι με θεαματικό ποσοστό: Η Λιζ Λέφμαν έλαβε το 30%, όταν το κόμμα (που καταποντίστηκε το 2015 σε όλη την Επικράτεια) είχε πάρει μόλις 7%.

Στην τρίτη θέση οι Εργατικοί, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν επισκέφθηκε την περιοχή για να ενισχύσει τον υποψήφιό του. Ο Ντάνκαν Ένραϊτ έλαβε 15%, έναντι 17% που είχε πάρει το κόμμα το 2015.

Πάντως, στην κυβέρνηση της Τερίζα Μέι δεν δηλώνουν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα: «Πρέπει να σκεφτούμε ότι ο Κάμερον είχε λάβει 45%, όταν ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπράντον Λιούις.

Επαναληπτική εκλογή έγινε και για την έδρα της Τζο Κοξ, η οποία δολοφονήθηκε λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα για το Brexit.

Σε ένδειξη σεβασμού, κανένα άλλο κόμμα δεν κατέβασε υποψήφιο με αποτέλεσμα η έδρα να μείνει στους Εργατικούς.

Στη θέση της αδικοχαμένης Κοξ εξελέγη η Τρέισι Μπράμπιν, συγγραφέας και ηθοποιός στη διάσημη σειρά Coronation Street.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ