Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βάσιμου και του έννομου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες Alter Ego και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι αιτήσεις, επικεντρώνονται στα «πόθεν έσχες» των διαγωνιζομένων.

Το κλίμα εν όψει της νέας συνεδρίασης έχει επιβαρυνθεί, δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν ιδιωτικά θέματα.

Εκτός από το προσωπικό περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του μέλους του ΣτΕ, που απευθυνόταν σε υποψήφια διαγωνισμού για τη Δικαιοσύνη, αφορά και λεπτομέρειες διευκόλυνσης για τη συμμετοχής της στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.

Τα πράγματα περιπλέκονται αφού το συγκεκριμένο μέλος του ΣτΕ μετέχει στη σύνθεση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της διευρυμένης Ολομέλειας που αποφασίζει για τιος τηλεοπτικές άδειες.

Τον πειθαρχικό έλεγχο του ΣτΕ διενεργεί σώμα στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εν προκειμένω η Βασιλική Θάνου.

Εντύπωση προκαλεί η δημοσιοποίηση του θέματος σε ιστοσελίδα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου αρχικά και την Παρασκευή σε πλήρη ανάπτυξη, λίγη ώρα μετά τη δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Επίσης, ένας εκ των Συμβούλων της Επικρατείας που μετέχουν στη διάσκεψη υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται. Ο δικαστής αντικαταστάθηκε από τον δεύτερο αναπληρωματικό, καθώς ο πρώτος είχε ατύχημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ