Η Mojang, δημιουργός του εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδιού Minecraft, ανακοίνωσε ότι ξεκινά εντατικές προσπάθειες για να επιτρέψει στους παίκτες να συναντιούνται online στους κόσμους τους ανεξάρτητα από τη συσκευή από την οποία παίζουν Minecraft. Ωστόσο, οι συναντήσεις αυτές θα απαιτούν συνδρομή στην υπηρεσία που θα φιλοξενεί τον server τους, το ύψος της οποίας δεν ανακοινώθηκε.

Από το Σεπτέμβριο του 2015, οι παίκτες του Minecraft που συνδέονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο μπορούν να παίζουν μαζί στους ίδιους κόσμους, ανεξάρτητα από την έκδοση του παιχνιδιού που χρησιμοποιούν για τη συσκευή τους -υπολογιστή ή τηλέφωνο με Windows, iPad ή tablet με Android.

Η δημιουργός του Minecraft, Mojang ανακοινώνει τώρα πως θα υποστηρίζεται η δυνατότητα cross-platform play, δηλαδή μεταξύ παικτών σε διαφορετικό λειτουργικό σύστημα/πλατφόρμα Windows 10, Windows Phone, iOS και Android, θα αποτελεί όμως προνόμιο μόνο των συνδρομητών της υπηρεσίας Minecraft Realms.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκινά από το Android, με τις δοκιμές να βρίσκονται σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο. Οι πλέον ανυπόμονοι παίκτες σε Android με το Minecraft Pocket Edition που θέλουν να συνδράμουν την προσπάθεια, δηλώνουν συμμετοχή στη δοκιμή (Alpha) για να ενημερώνουν τη Mojang για όποια προβλήματα ενδεχομένως παρουσιαστούν.

Η υπηρεσία Minecraft Realms περιγράφεται από την εταιρεία ως «ο πιο εύκολος τρόπος να παίξει κανείς Minecraft με φίλους και συγγενείς». Οι κόσμοι στο Realms είναι πάντοτε διαθέσιμοι online και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άλλους παίκτες που έχει εγκρίνει ο δημιουργός τους (ο κάτοχος της συνδρομής).

Προς το παρόν, για να παίξει κανείς cross-platform, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει (ή να ανοίξει) ένα λογαριασμό στο Xbox Live (δωρεάν), δεν απαιτείται όμως, τώρα ή στο μέλλον, συνδρομή Xbox Live Gold, επισημαίνει η Mojang.

Οι τιμές και τα προνόμια των συνδρομητών Mojang Realms δεν έγιναν προς το παρόν γνωστά.

tech.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο