Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τελεσίγραφο στο Hilton για παράνομο μπλόκο Wi-Fi hotspot πελατών της
H FCC γνωρίζει ότι η γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα παρέπεμπε στην δική της υπηρεσίας ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, με χρέωση 500 δολάρια. (Φωτογραφία αρχείου).

Τελεσίγραφο στο Hilton για παράνομο μπλόκο Wi-Fi hotspot πελατών της

Ολοένα περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συνεδριακά κέντρα μπλοκάρουν παράνομα την πρόσβαση των επισκεπτών τους στο Ίντερνετ με ίδια μέσα, αποφεύγοντας τις υψηλές χρεώσεις για την πρόσβαση στο Wi-Fi του κτιρίου. Η αρμόδια για θέματα επικοινωνιών Επιτροπή, FCC, μιλά για «ανησυχητική τάση» του αδικαιολόγητου Wi-Fi blocking, που θα ανακοπεί με την παρέμβασή της.

Ολοένα περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συνεδριακά κέντρα μπλοκάρουν παράνομα την πρόσβαση των επισκεπτών τους στο Ίντερνετ με ίδια μέσα, αποφεύγοντας τις υψηλές χρεώσεις για την πρόσβαση στο Wi-Fi του κτιρίου. Η αρμόδια για θέματα επικοινωνιών Επιτροπή στις Ηνωμένες Πολιτείες, FCC, μιλά για «ανησυχητική τάση» του αδικαιολόγητου Wi-Fi blocking, που θα ανακοπεί με την παρέμβασή της.

Μετά την επιβολή προστίμου 600.000 δολαρίων σε ξενοδοχείο της αλυσίδας Marriott στις ΗΠΑ το 2014, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών προειδοποιεί τώρα και το Hilton, και το καλεί να συνεργαστεί για να αποφύγει τα χειρότερα, ένα χρόνο μετά την προφανή παρακώλυση των ερευνών της Επιτροπής για το θέμα.

Συγκεκριμένα, η FCC αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2015 να επιβάλλει πρόστιμο στην Hilton Worldwide Holdings για την «προφανή παρακώλυση» των ερευνών που διεξάγει μετά από καταγγελία πελατών ξενοδοχείου της αλυσίδας στο Άναχαϊμ στην Καλιφόρνια ότι μπλόκαρε την πρόσβαση στο Ίντερνετ από τα προσωπικά τους Wi-Fi hotspot. Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, το ξενοδοχείο παρέπεμπε τους απορημένους πελάτες του στο… ταμείο για να εξασφαλίσουν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του Hilton με χρέωση 500 δολάρια.

Το Hilton στην πόλη που είναι γνωστή για τα θεματικά πάρκα, τις αθλητικές ομάδες και τα συνεδριακά της κέντρα, δεν είναι το μόνο για το οποίο η Επιτροπή έχει λάβει σχετικές καταγγελίες, σημειώνει η FCC. Η έρευνα της επιτροπής ξεκίνησε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, λίγο μετά την επιβολή προστίμου 600 χιλιάδων δολαρίων στην Marriott International και την Marriott Hotel Services για ανάλογες πρακτικές στο ξενοδοχείο Gaylord Opryland Hotel και στο συνεδριακό κέντρο του Νάσβιλ στο Τενεσί -αναγνωρίζοντας ότι η τακτική της δεν αφορούσε την ασφάλεια του δικτύου της. Νωρίτερα, είχε επιβάλλει πρόστιμο 700.000 δολαρίων στην Smart City Holdings για το Wi-Fi blocking σε συνεδριακά κέντρα ανά τις ΗΠΑ. Πρόσφατα δε, πρότεινε να επιβληθεί πρόστιμο 718 χιλιάδων δολαρίων στην M.C. Dean για το προφανές μπλοκάρισμα της πρόσβασης των συνέδρων στο Ίντερνετ μέσω προσωπικών Wi-Fi hotspot στο συνεδριακό κέντρο της Βαλτιμόρης.

Τώρα, η Επιτροπή προειδοποιεί την αλυσίδα να υποβάλλει όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για τις ανάγκες της έρευνας των καταγγελιών, επιβάλλοντας παράλληλα πρόστιμο 25.000 δολαρίων στην αλυσίδα και προειδοποιώντας ότι η ζημιά θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη εάν δεν το πράξει.

In.gr Τεχνολογία

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024