Οι σκόροι γεννούσαν αβγά πάνω σε ταριχευμένα ζώα, ακόμα και σε φίδια. Η λύση που σκέφτηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ήταν μια «γκέι βόμβα» με φερομόνες.

Οι αρσενικοί σκόροι δεν μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά, η οποία κανονικά εκλύεται από τα θηλυκά την περίοδο αναπαραγωγής. Πέφτουν μέσα στην παγίδα με τη φερομόνη, πασαλείβονται και ξαφνικά γίνονται στόχος άλλων αρσενικών στον πυρετό του έρωτα.

Οι ομοφυλοφιλικές περιπέτειες των ερωτοχτυπημένων αρσενικών περιόρισαν τη γονιμοποίηση των θηλυκών και μείωσαν τους σκόρους στο μουσείο κατά 50%, ανέφερε στους Times o Αρμάντο Μέντεξ, υπεύθυνος των εγκαταστάσεων καραντίνας.

«Οι σκόροι γεννούσαν τα αβγά τους στα δείγματα και οι προνύμφες τρέφονταν με τη ρίζα της τρίχας, φτάνοντας βαθιά μέσα στο δέρμα. Πρόσφατα διαπιστώσαμε μάλιστα ότι τους αρέσει το δέρμα των φιδιών. Περιέχει μπόλικη κερατίνη» είπε.

Η παγίδα φερομονών, την οποία ανέπτυξε η βρετανική εταιρεία Exosect, δεν είναι πάντως η πρώτη του είδους της -παγίδες που περιέχουν φερομόνες και εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται για παράδειγμα στην καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Οι σκόροι, γνωστοί και ως νυχτοπεταλούδες, είναι η μεγαλύτερη ομάδα λεπιδόπτερων εντόμων, με περισσότερα από 150.000 είδη.

Οι προνύμφες ορισμένων ειδών τρέφονται με τρίχες θηλαστικών, δηλαδή με μαλλί, δεν λένε όμως όχι και σε άλλες φυσικές ίνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ