Από την επίσημη παρουσίαση του Oculus Rift που θα διατεθεί το 2016 μάθαμε ότι κάθε κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Oculus VR θα συνοδεύεται από το ασύρματο χειριστήριο του Xbox One. Ωστόσο, η συνεργασία της Microsoft με την πλέον πολλά υποσχόμενη εταιρεία στον τομέα του virtual reality δεν περιορίζεται στην διάθεση ενός ασύρματου χειριστηρίου για το πρώτο Oculus Rift.

{{{gallery}}}

Νωρίτερα, η Microsoft είχε κάνει γνωστό ότι όσοι έχουν Xbox One και αποκτήσουν PC/tablet με Windows 10 θα μπορούν να παίζουν στο PC ή στο tablet τα παιχνίδια της παιχνιδομηχανής τους (με streaming). H συνεργασία με την Oculus VR σημαίνει ότι το αποκλειστικό αυτό προνόμιο των συσκευών με Windows 10 επεκτείνεται στο Oculus Rift -με streaming παιχνίδια, όπως το Halo, το Forza και το Sunset Overdrive, θα εμφανίζονται στην κινηματογραφική οθόνη της κάσκας εικονικής πραγματικότητας και ο χειρισμός τους θα γίνεται με τον ασύρματο controller του Xbox One. Είναι σαν να παίζεις σε ένα ιδιωτικό θέατρο -και θα μπορείτε να παίξετε με τους φίλους σας στο Xbox Live, αναφέρει χαρακτηριστικά η Microsoft.

{{{related}}}

Ακόμα, η Microsoft χαρακτηρίζει τα αναμενόμενα Windows 10 την καλύτερη πλατφόρμα για να παίξει κανείς παιχνίδια στο Oculus Rift. Το Rift θα συνεργάζεται εκ κατασκευής με τα Windows 10 και το γεγονός θα καθιστά εύκολο να ρυθμίζει, να μεταβαίνει και γενικότερα να έχει την βέλτιστη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας με παιχνίδια που αναπτύχθηκαν ειδικά για περιβάλλον VR στα Windows 10.

Δείτε την 3λεπτη συνέντευξη για την συνεργασία Microsoft-Oculus με τον Majon Nelson.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr