Μια εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία έζησε η 14χρονη μεξικανή Λούνα Αλόντρα Νούνιες πριν από μερικές μέρες. Την ώρα που βρισκόταν στο σχολείο, αστυνομικοί την έβγαλαν από την αίθουσα σηκωτή, προκειμένου να την στείλουν στο Τέξας. Εκεί την περίμενε η βιολογική της μητέρα. Μέχρι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν.

Η ιστορία είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια όταν μια μεξικανή, εγκατεστημένη στο Τέξας, ισχυρίστηκε ότι η 14χρονη ήταν η κόρη που της είχε «κλέψει» ο σύζυγός της.

Η μητέρα δεν είχε ποτέ εξηγήσει ακριβώς από πού προέκυπτε ότι το συγκεκριμένο κορίτσι ήταν η κόρη της και το βασικό στοιχείο ήταν το κοινό όνομα: Αλόντρα.

Κατάφερε, ωστόσο, να αναγκάσει τις Αρχές της αμερικανικής Πολιτείας να απευθυνθούν στις αντίστοιχες μεξικανικές αρχές, ώστε να οδηγήσουν το κορίτσι στην αγκαλιά της.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και μετέδωσαν πολλά μεξικανικά ΜΜΕ, η 14χρονη αντιστέκεται με φωνές και κραυγές στους αστυνομικούς που την έβγαλαν από την σχολική αίθουσα. Έφτασε στο Τέξας, όπου η αλήθεια ήταν μόλις ένα τεστ DNA μακριά: τα αποτελέσματα επιβεβαιώσαν ότι δεν είναι η κόρη της γυναίκας που ζούσε στις ΗΠΑ.

Τελικά, η 14χρονη επέστρεψε στην πατρίδα της. «Είμαστε όλοι χαρούμενοι, μου έκλεψαν την κόρη μου» είπε η βιολογική της μητέρα Σουσάνα Νούνιες στο τηλεοπτικό δίκτυο Milenio TV.

Πάντως, η υπόθεση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στο Μεξικό δεδομένου ότι το τεστ DNA έπρεπε να γίνει προτού την βάλουν σε αεροπλάνο για να την στείλουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δικαστής που υπέγραψε την απόφαση δήλωσε ότι δεν ήταν στην αρμοδιότητά της να διατάξει τη διεξαγωγή τεστ DNA, προτού η μικρή αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. «Εμείς οι δικαστές δεν κάνουμε έρευνες. Πρωταρχικό μας καθήκον ήταν να στείλουμε τα ανήλικα παιδιά στους γονείς τους» είπε η Ελοδία Μερκάδο στο Associated Press.

Μάλιστα, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης του Μεξικού, το τεστ DNA κρίθηκε απαραίτητο μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση.

«Δεν ξέρω την οικογένεια. Με πήραν από τους γονείς μου» είπε η μικρή.

Η οικογένεια πάντως ετοιμάζεται να κινηθεί και δικαστικά.

Για την ιστορία, η άλλη Αλόντρα εξακολουθεί να αγνοείται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ