Πρώτο βραβείο καλύτερης παρουσίασης βίντεο απέσπασε ο επιστημονικός διευθυντής και διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ Κ. Κωνσταντινίδης και η χειρουργική του ομάδα (Σ. Χειρίδης, Π. Χρυσοχέρης, Φ. Αντωνακοπουλος και Π. Χειρίδης) στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Διεθνές Χειρουργικό Forum 2014.

Η διάκριση δόθηκε στην εργασία «Ρομποτική Κολεκτομή Μιας Τομής – Πρώτη εμπειρία διεθνώς», που αφορά στην πρώτη παγκοσμίως ρομποτική επέμβαση αφαίρεσης τμήματος του εντέρου δια μιας τομής (2cm), που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών πριν από λίγους μήνες.

Στις 89 στρογγυλές τράπεζες του συνεδρίου, εκτός από τις διαλέξεις, παρουσιάστηκαν 750 επιστημονικές ανακοινώσεις και 64 εργασίες υπό μορφή βίντεο, ενώ στην ηλεκτρονική εφαρμογή του συνεδρίου σημειώθηκαν 8460 επισκέψεις.

Η ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου με δύο προφορικές ανακοινώσεις με θέματα: «Εκπαίδευση του χειρουργού στις ΗΠΑ» και «Εργαστηριακή Έρευνα στη Χειρουργική Διόρθωση του Σακχαρώδους Διαβήτη», καθώς και δύο παρουσιάσεις – βίντεο με θέματα «Ρομποτική Χολοκυστεκτομή Μιας Τομής» και «Ρομποτική Κολεκτομή Μιας Τομής», ενώ ο ίδιος ο Δρ Κωνσταντινίδης συμμετείχε ως μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και ως προσκεκλημένος Συντονιστής και Ομιλητής σε σειρά στρογγυλών τραπεζών.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μεταδόθηκαν ζωντανά δύο ρομποτικές επεμβάσεις της ομάδας του Δρ Κωνσταντινίδη και συγκεκριμένα μία ρομποτική αποκατάσταση αχαλασίας οισοφάγου και ρομποτική γαστρεκτομή για αφαίρεση όγκου στομάχου.

H νέα αυτή τιμητική διάκριση ήρθε λίγες μέρες μετά τη διεθνή αναγνώριση που είχε η ομιλία του καταξιωμένου Έλληνα χειρουργού σε παγκόσμιο συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Ο Δρ Κωνσταντινίδης, καθηγητής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, που προήδρευσε στη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο Single Port Robotic Surgery News and Updates, παρουσίασε όλη την ευρωπαϊκή εμπειρία της δια μέσου μίας τομής ρομποτικής χειρουργικής.

«Η διεθνής αναγνώριση της δουλειάς μας, δε θα σήμαινε τίποτα για μένα προσωπικά εάν δε συνοδευόταν πάντοτε από την αναγνώριση της Πανελλήνιας Χειρουργικής Κοινότητας», δήλωσε ο Δρ Κωνσταντινίδης.

health.in.gr