Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το 1ο φυσικό απορρυπαντικό στην Ευρώπη είναι ελληνικό!

Το 1ο φυσικό απορρυπαντικό στην Ευρώπη είναι ελληνικό!

Έχοντας τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο, οι εταιρίες PROVIPAX A.E. και Pro-Actina A.E. ανέπτυξαν το καινοτόμο υγρό απορρυπαντικό ρούχων Fleriana, η σύνθεση του οποίου βασίζεται κατά 99% σε φυσικά και φυσικής προέλευσης συστατικά.

H πλειονότητα των υγρών απορρυπαντικών που διατίθενται στην αγορά μέχρι σήμερα έχουν στη σύνθεσή τους συστατικά τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα σχεδόν τα απορρυπαντικά (υγρά και σκόνες) που κυκλοφορούν στη διεθνή και εγχώρια αγορά αναφέρονται ως ερεθιστικά για το δέρμα και τα μάτια. Έχοντας τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο, οι εταιρίες PROVIPAX A.E. και Pro-Actina A.E. ανέπτυξαν το καινοτόμο υγρό απορρυπαντικό ρούχων Fleriana, η σύνθεση του οποίου βασίζεται κατά 99% σε φυσικά και φυσικής προέλευσης συστατικά – όπως είναι ενδεικτικά τα σιτηρά, ο αραβόσιτος, το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το φοινικέλαιο – που παράγονται από ανανεώσιμες πηγές. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, η άριστη καθαριστική του δράση και η απουσία επισήμανσης ερεθιστικότητας, αναδεικνύουν ένα προϊόν αποτελεσματικό, ελκυστικό για το καταναλωτικό κοινό, φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό σε σχέση με τα αντίστοιχα απορρυπαντικά ρούχων της αγοράς.

Η ιδέα ήταν του κ. Κωνσταντίνου Γούλιαρη, Διευθύνοντα Συμβούλου της PROVIPAX A.E με γνώμονα ό,τι δεν υπάρχει αντίστοιχο προϊόν στην αγορά με >99% φυσικά και φυσικής προέλευσης συστατικά. Για την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού, καινοτόμου, αποτελεσματικού και συγχρόνως ανταγωνιστικού προϊόντος απαιτείται ουσιαστική έρευνα. Η ανάπτυξη του Fleriana, συγκεκριμένα, έγινε με σκοπό να μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως εμπορικά, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν ευρείας και καθημερινής χρήσης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο κ. Γούλιαρης για την έρευνα και ανάπτυξη του Fleriana δόθηκε έμφαση στη φυσικότητα και την ποιότητα των συστατικών, με δεδομένο ότι η αγορά έχει κατακλυστεί από χημικά προϊόντα. Η επιτυχία του προϊόντος κρίνεται στην εμπορική του αξιοποίηση και την ικανοποίηση των καταναλωτών. Από τον Ιούνιο του 2013, το «Fleriana Υγρό Απορρυπαντικό» βρίσκεται στα ράφια της Ελληνικής αγοράς, ενώ υπάρχει αποκλειστική συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος. Συζητήσεις για την προώθηση του προϊόντος γίνονται ακόμη σε χώρες του εξωτερικού.

Η συμβουλή που δίνει η ερευνητική ομάδα των PROVIPAX και Pro-Actina A.E στους νέους που ξεκινούν τώρα να δουλεύουν πάνω στην ιδέα τους είναι «να αγαπήσουν το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν και να εργαστούν εντατικά και με προσήλωση για την ανάπτυξή του». Μιλώντας για το Fleriana και τον κλάδο του απορρυπαντικού, o κ. Γούλιαρης αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολύ μεγάλοι και δυνατοί ανταγωνιστές. Όμως όπως λέει και ο ίδιος «καινοτομία είναι να προκαλείς κάθε τι που είναι καλά εδραιωμένο και να καταφέρνεις να το βελτιώσεις», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «η έρευνα μπορεί να προσφέρει μεγάλη χαρά όταν φέρνει αποτελέσματα, αλλά και η αποτυχία είναι μέρος της εμπειρίας και δεν πρέπει να το βάζεις κάτω. Αρκεί να υπάρχει σωστός προγραμματισμός και υλοποιήσιμοι στόχοι».

Ο Διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί» ήταν μία ευκαιρία για την ομάδα να δείξει ότι υπάρχει έρευνα και καινοτομία στη χώρα μας. «Τέτοιοι διαγωνισμοί βοηθούν να αναδειχθούν οι επιστήμονες που υπάρχουν στη Ελλάδα και διαθέτουν σοβαρό υπόβαθρο με καταπληκτικές γνώσεις, ενώ είναι ένας τρόπος ώστε να γίνει γνωστό το προϊόν στο καταναλωτικό κοινό», λένε.

Μετά τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων της ίδιας φιλοσοφίας.

in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024