Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέλισσες και πεταλούδες πίνουν κροκοδείλια δάκρυα

Μέλισσες και πεταλούδες πίνουν κροκοδείλια δάκρυα

Τι κάνουν αυτά τα έντομα καθισμένα στα βλέφαρα του κροκόδειλου καϊμάν; Μάλλον απολαμβάνουν τα θρεπτικά κροκοδείλια δάκρυα, υποψιάζεται ο βιολόγος που έτυχε να περνά με μια βάρκα.

Τι κάνουν αυτά τα έντομα καθισμένα στα βλέφαρα του κροκόδειλου καϊμάν; Μάλλον απολαμβάνουν τα θρεπτικά κροκοδείλια δάκρυα, υποψιάζεται ο βιολόγος που έτυχε να περνά με μια βάρκα.

Ο Κάρλος ντε λα Ρόσα, οικολόγος του Οργανισμού Ερευνών Τροπικών Πεδίων στην Κόστα Ρίκα, φωτογράφισε την απίθανη συνάντηση του κροκόδειλου με μια μέλισσα και μια πεταλούδα στις όχθες του Ρίο Πουέρτο Βιέχο στη βορειοανατολική Κόστα Ρίκα.

Επιστρέφοντας στο εργαστήριο, ανέτρεξε στη διαθέσιμη βιβλιογραφία και χτένισε το Διαδίκτυο αναζητώντας ανάλογες αναφορές και βίντεο.

«Έκανα μια αναζήτηση εικόνων στο Google και διαπίστωσα ότι είναι αρκετά συχνό. Πολύς κόσμος έχει καταγράψει πεταλούδες, καθώς και μερικές μέλισσες, να πίνουν δάκρυα» αναφέρει ο ερευνητής.

Στη βιβλιογραφία βρήκε επίσης μια λεπτομερή μελέτη για μέλισσες στην Ταϊλάνδη που πίνουν ανθρώπινα δάκρυα, καθώς και την αναφορά για μια μέλισσα στο Εκουαδόρ που έπινε τα δάκρυα μιας χελώνας.

Γιατί όμως τόση δακρυφαγία; Ο Ντε λα Ρόσα υποψιάζεται ότι τα έντομα απολαμβάνουν το αλάτι των δακρύων, όπως αναφέρει στη δημοσίευσή του στην επιθεώρηση Frontiers in Ecology and the Environment.

Το αλάτι μπορεί να είναι άφθονο στους ωκεανούς, συχνά όμως είναι σπάνιος πόρος για τα χερσαία ζώα, ειδικά τα φυτοφάγα.

Πολλά ζώα προσλαμβάνουν αλάτι και πρωτεΐνες από τον ιδρώτα, τα δάκρυα, ή ακόμα και το αίμα άλλων ζώων, και δεν είναι σπάνιο να συναντήσει κανείς πεταλούδες να πίνουν από λιμνούλες σε λάσπη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024