Η συντριπτική πλειονότητα των αμερικανών εφήβων παραμένουν μέλη του Facebook, διαβεβαιώνει η διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ. Αφορμή, ο σάλος που προκάλεσε δήλωση του οικονομικού διευθυντή του Facebook περί φυγής των νέων από το 10χρονο πλέον κοινωνικό δίκτυο αλλά, και η παταγώδης απόρριψη γενναίας προσφοράς στο δημοφιλές μεταξύ εφήβων Snapchat που μοιράζει μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται όταν αναγνωστούν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Wall Street Journal,
η Σέριλ Σάντμπεργκ χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση Έμπερσμαν και επέμεινε πως κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ειπώθηκε πως η χρήση του Facebook από τους αμερικανούς εφήβους παραμένει σταθερή στο τρίμηνο. O Έμπερσμαν είχε δηλώσει πως ο αριθμός των αμερικανών εφήβων που χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά μειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο αμφισβήτησε την σημασία του ευρήματος αφού είναι δύσκολο να μετρήσει κανείς τους εφήβους στο σάιτ, αφού είναι πιθανό να δηλώνουν μεγαλύτεροι.

«Η συντριπτική πλειονότητα των αμερικανών εφήβων είναι μέλη, η συντριπτική πλειονότητα το χρησιμοποιεί καθημερινά», είπε η Σάντμπεργκ και πρόσθεσε πως η οδηγία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ λέει πως «δεν προσπαθούμε να είμαστε ούτε οι πιο νέοι, ούτε οι πιο cool, αλλά οι πλέον χρήσιμοι».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μάικ Άισεκ σχετικά με την πιθανότητα εξαγοράς του Snapchat (τι είναι το snapchat;), η Σάντμπεργκ απέφυγε να απαντήσει ευθέως και προτίμησε να δηλώσει πως «καθώς νέες υπηρεσίες εμφανίζονται, το Facebook μπορεί να συνεχίσει να μεγεθύνεται», χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι αυξάνεται το sharing, και ως εκ τούτου, συμπέρανε πως υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και για το πολυπληθές κοινωνικό δίκτυο που διευθύνει.

Πάντως, το Facebook δέχεται έντονη κριτική για την πολιτική που ακολουθεί σχετικά με την τήρηση του απορρήτου των παιδιών στο δίκτυό του –πρόσφατα τους επέτρεψε να εκτίθενται δημόσια– και μεταξύ εφήβων 13-17 ετών είναι γνωστό με το παρατσούκλι «moms book». Στους πιθανούς κινδύνους για τα παιδιά και συγκεκριμένα στο καυτό θέμα του cyber-bullying ή κυβερνο-εκφοβισμού (ή, κατά άλλους, κυβερνο-βασανισμού), το Facebook απαντά με την εισαγωγή ενός συστήματος επίλυσης διαφορών που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Yale.

Διαβάστε περισσότερα για το Facebook και τα παιδιά στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία