Έκκληση για χρηματοδότηση από το διαδικτυακό πλήθος απευθύνει η Canonical σε όλους τους φίλους «της διανομής Linux για ανθρώπινα όντα» ώστε να συγκεντρωθούν τα 32 εκατομμύρια δολάρια που υπολογίζει ότι απαιτούνται για να πάρει σάρκα και οστά το Ubuntu Edge. Το παραγόμενο προϊόν θα είναι ένα smartphone 4,5 ιντσών με Ubuntu mobile αλλά και Android, με τέτοια επεξεργαστική ισχύ και πόρους ώστε να τρέχει το Ubuntu για desktop PC όταν βρίσκεται συνδεδεμένο στην θύρα HDMI οποιουδήποτε μόνιτορ, με πρόσβαση στα κοινά αρχεία.

Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στην πλατφόρμα για το crowdfunding, στην διεύθυνση http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge.

Δείτε τον ιδρυτή της Canonical, Μάικλ Σάτλγουορθ να περιγράφει το φιλόδοξο σχέδιο Ubuntu Edge

  • «Ubuntu» είναι μια αφρικάνικη λέξη (στις διαλέκτους Zulu και Xhosa) που σημαίνει «ανθρωπιά στους άλλους», ή «είμαι ό,τι είμαι επειδή όλοι είμαστε αυτοί που είμαστε» και ο Σάτλγουορθ το έχει βάλει σκοπό να φέρει την ιδεολογία αυτή στον κόσμο του λογισμικού, αν και ο σπόρος υπήρχε ήδη στην κοινότητα του ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού.
  • Το 1999, την εποχή του επονομαζόμενου «dot com boom», ο Μαρκ Σάτλγουορθ ήταν από τους τυχερούς. Η Verisign πλήρωσε περισσότερα από 453 εκατομμύρια ευρώ τότε για να αγοράσει την Thawte Consulting, την εταιρεία του «πιτσιρικά από τη Νότια Αφρική» που πιστοποιούσε την ασφάλεια εκατομμυρίων ηλεκτρονικών συναλλαγών. Το όνομά του όμως, έγινε γνωστό τρία χρόνια αργότερα όταν αποφάσισε να πληρώσει είκοσι εκατομμύρια δολάρια για να πάει 9 ημέρες, 21 ώρες και 25 λεπτά στο διάστημα. Από τον Οκτώβριο του 2004, είναι ο «νεαρός δισεκατομμυριούχος κοσμοναύτης που προκαλεί τη Microsoft» με μια νέα διανομή Linux.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr