Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Στα μέσα Ιουνίου» η επόμενη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας σε τροχιά

«Στα μέσα Ιουνίου» η επόμενη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας σε τροχιά

Το επόμενο βήμα για τη δημιουργία του πρώτου κινεζικού διαστημικού σταθμού θα έρθει στα μέσα  Ιουνίου, όταν εκτοξευτεί ένα σκάφος με τρεις αστροναύτες το οποίο θα συνδεθεί σε ένα πειραματικό εργαστήριο που βρίσκεται ήδη σε τροχιά, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Xinhua.

Το επόμενο βήμα για τη δημιουργία του πρώτου κινεζικού διαστημικού σταθμού θα έρθει στα μέσα Ιουνίου, όταν εκτοξευτεί ένα σκάφος με τρεις αστροναύτες το οποίο θα συνδεθεί σε ένα πειραματικό εργαστήριο που βρίσκεται ήδη σε τροχιά.

Το σκάφος Shenzhou-10 («Θεϊκό Σκάφος-10») βρίσκεται στα «τελικά στάδια της προετοιμασίας» για την εκτόξευση στα μέσα του μήνα, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο εκπρόσωπο του διαστημικού προγράμματος.

Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το Shenzhou-10 θα συνδεθεί στο εργαστήριο Tiangong-1 («Ουράνιο Παλάτι») που βρίσκεται σε τροχιά από το 2011.

Η δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης δύο σκαφών σε τροχιά θα είχε κρίσιμη σημασία για τη συναρμολόγηση ενός διαστημικού σταθμού έως το 2020, όπως σχεδιάζει η Κίνα.

Η πρώτη αυτόματη σύνδεση ανάμεσα στο Tiangong-1 και ένα σκάφος Shenzhou πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2012, στη διάρκεια αποστολής στην οποία συμμετείχε και η πρώτη Κινέζα αστροναύτης.

Το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας, πηγή εθνικής υπερηφάνειας, φιλοδοξεί να στείλει αργότερα ανθρώπους στη Σελήγη.

Η Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της το 2003 και σήμερα είναι η μόνη χώρα εκτός της Ρωσίας που μπορεί να στείλει ανθρώπους στο Διάστημα με δική της τεχνολογία -οι ΗΠΑ παρόπλισαν τα διαστημικά λεωφορεία και δεν αναμένεται να εκτοξεύσουν νέο επανδρωμένο σκάφος πριν από το 2017.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024